неділя, 21 жовтня 2018 22:31

Фото осіннього Львова зачарували мережу
40

Вулиця Іларіона Свєнціцького
Фото: Валерій Шмаков
Вулиця Чайковського
Озеро у Стрийському парку
Парк імені Івана Франка
Стрийський парк

Львів'яни зачаровуються осінніми краєвидами свого міста. Світлини осіннього Львова користувачі викладають у соцмережі.

У Стрийському парку Львова наплив відвідувачів. Помилуватися осінніми пейзажами та зробити селфі посеред опалого листя львів'яни та гості міста приходять цілими сім'ями.

Тут налічується понад 200 видів дерев і рослин, є оранжерея, альпінарій, платанова і липова алеї. Тут зростають червоний дуб, тюльпанове дерево, магнолія, сосна Веймутова, японський бузок, маньчжурська аралія, гінкго дволопатеве. Неподалік від головних воріт розташований ставок з лебедями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінь ходить світом: як виглядають різні куточки світу в цей сезон

Також у Стрийському парку росте Тарасова верба – дерево з пагону верби, яку Тарас Шевченко посадив 1850 року перебуваючи у засланні у Казахстані.

Тим часом синоптики попереджають, що в Україні варто чекати на початок похолодання. Сьогодні, 21 жовтня небо буде вкрите хмарами, а подекуди пройдуть дощі. В західних областях України ймовірні невеликі дощі, на всій іншій території синоптики передбачають хмарність та зниження температури

У Житомирській області серед осені зацвіли весняні квіти. Вдруге за рік розпустилися бузок, каштани, ірис, жасмин та яблуні. Ботаніки припускають, що причиною можуть бути брудне повітря, хімікати та зміна клімату.

Зараз ви читаєте новину «Фото осіннього Львова зачарували мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі