четвер, 17 квітня 2014 11:51

Чорнобиль став для українців цікавішим за Крим

Чорнобиль став для українців цікавішим за Крим

Більшість туристичних компаній не продають тури у Крим на травневі свята. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Вікторія Савчук, менеджер столичної туристичної компанії.

"У нашому агентстві нема жодної пропозиції по Криму, - каже Савчук. - Бажаючих розпочати там курортний сезон поки що нема взагалі. Хоча багато кримських готелів поспускали ціни майже удвічі. Але є проблема з транспортом. Кажуть, що з Сімферополем і Севастополем ближчим часом не буде ні авіа, ні залізничного зв'язку. Туристи налякані ситуацією там і поки не готові податися у такий улюблений раніше Крим. Бажаючим відпочивати в Україні пропонуємо тури до Львова, відпочинок у Карпатах і мандрівки по замках України".

За словами менеджера, на травневі свята замість Криму українці охоче купують тури в Карпати і навіть замовляють екскурсії в Чорнобиль.

"Щороку від 26 квітня і до кінця травня особливою увагою користуються туристичні поїздки у зону відчуження, - розповідає Вікторія. – Тури продаємо лише повнолітнім. З собою треба мати паспорт. Веземо туристів у "мертве" місто Прип'ять, селище Куповате, в якому живуть "самосели", до готелю "Полісся". З оглядового майданчика можна побачити четвертий енергоблок і "Саркофаг". Раніше екскурсоводи навіть проводили туристів у покинуті будинки. Тепер просять гідів показувати залишені споруди лише на відстані, бо хати почали валитися. Та й всередині вже мало що залишилося".

Серед киян користуються популярністю путівки до Львова на вихідні.

"Мало хто купує автобусні екскурсії. Щоб відчути атмосферу Львова, треба пройти це місто пішки. У маршрут пішохідної екскурсії внесли аптеку-музей, Вірменську церкву, Площу Ринок, Храм святих апостолів Петра і Павла, Театр Опери та Балету. Не оминаємо увагою тематичні львівські ресторанчики".

У туре по Карпатах на 1-3 травня пропонують відвідати Славське, озеро Синевір і Долину нарцисів. Вартість туру від 500 до 700 грн, залежно від того, за скільки часу його купувати.

За словами Савчук, багато туристів планують на травневі свята відвідати Києво-Печерську і Почаївську лаври.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобиль став для українців цікавішим за Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі