пʼятниця, 03 вересня 2021 16:40

Чоловічий та жіночий: на грецькому острові виготовляють автентичні сири
3

На грецькому острові Наксос у селі Філотті виготовляють унікальні сири - чоловічий та жіночий. Ці автентичні сири виробляють з козячого молока. Воно особливе тим, що є більш ароматним через те, що кози гризуть дикий орегано і чебрець.

Про це розповів ведучий Антон Зайцев у черговому випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Чудеса світу" на "Новому каналі". Він не лише дізнався, як готуються унікальні сири, а й став учасником цього процесу.

"Спочатку козяче молоко підігрівають. Потім додають сичужний фермент (для закваски). Коли молоко згортається, виходить сир. Його дістають і починають робити чоловічий сир "арсеніко", для цього сир треба віджати в спеціальному пресі. Це роблять тільки чоловіки - процес не з легких. Далі утрамбований чоловічий сир солять і залишають на три місяці дозрівати", - поділився чоловік.

Ведучий тревелу Антон Зайцев дізнався, як виготовляють автентичні сири на грецькому острові
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучий тревелу Антон Зайцев дізнався, як виготовляють автентичні сири на грецькому острові
Ведучий тревелу Антон Зайцев дізнався, як виготовляють автентичні сири на грецькому острові

Жіночий сир називається "кетеліко". Його виготовляють з того, що залишилося після виробництва чоловічого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тіла були знайдені посеред пустелі". У світовій столиці вбивств гинуть близько 15 осіб щодня

"Чоловічий трохи кислуватий і сухуватий, як і будь-який козячий сир, але дуже смачний, хоч я і не фанат сиру. А жіночий взагалі на сир не схожий. Якби я не знав, що це він, то не зрозумів би цього. На смак, як суміш сиру і грецького йогурту", - сказав Зайцев.

Ведучий тревел-шоу Антон Зайцев побував на островах Кабо-Верде. Під час зйомок він познайомився з активістами, які намагаються зберегти вид рідкісних птахів - фаетонів. Це білі пташки середнього розміру, які живуть біля морів та океанів. На острові Сал вони гніздяться на скелястих кручах. Тривалий час мисливці полювали за ними заради хвостових пір'їн, які продавали для прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Чоловічий та жіночий: на грецькому острові виготовляють автентичні сири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі