Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 02:25

Як подорожувати і заробляти одночасно

Як подорожувати і заробляти одночасно
Такий різновид подорожей назвали paycation, що в перекладі з англійської означає "заробляти під час поїздки" Фото: outlook

Придумали спосіб подорожувати частіше і з користю.

Такий різновид подорожей назвали paycation, що в перекладі з англійської означає "заробляти під час поїздки", розповідає ADME.

Перевезти в валізі посилку

Два сервіси Grabr і Airfrov об'єднують покупців, які шукають товар в іншій країні, і мандрівників, готових здійснити покупку і перевезення. Винагорода перевізника становить 10-20% від вартості посилки, проте оплата може збільшуватися залежно від складності транспортування.

Погуляти з собакою

Гуляючи з чужою собакою, можна заробити до € 10-15 на день. Сервіс DogBuddy працює в Швеції, Великобританії, Італії, Іспанії, Франції та Німеччини. На сайті можна зареєструватися в якості господаря собак або того, хто готовий доглянути за тваринами.

Попрацювати фермером

Можна стати волонтером на фермі. Це прекрасна можливість побувати там, куди не літають чартери, і отримати неймовірний досвід. Завдяки порталу WWOOF можна попрацювати на фермі в більш ніж 50 країнах світу, наприклад в Австралії, Болівії або Зімбабве. За роботу чотири-шість годин на день власники надають їжу і житло. Схожі сервіси існують в Новій Зеландії, Канаді та Ізраїлі.

Писати замітки і статті

Можна домовитися з онлайн-виданням або власником інстаграм-сторінки про подорожі перед поїздкою і зробити репортаж після повернення. Тим, хто володіє англійською мовою, сподобаються тревел-сайти The Travel Writer's Life або Transitions Abroad, які платять авторам за публікації.

Давати поради за гроші

На власному досвіді можна підзаробити. Наприклад, ви можете викладати свої маршрути, лайфхаки, інформацію про цікаві місця і події на сайт Agentika. Якщо користувачі додають ваше місце в свій маршрут, вам на рахунок надсилають гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на травневі свята: 9 бюджетних подорожей Україною

Доглянути за чужим будинком

Хороший варіант безкоштовно пожити в іншій країні і отримати оплату - доглянути за чиїмось житлом. В обов'язки входять турбота про вихованців та утримання будинку в чистоті. Знайти господарів, які потребують помічників, можна на сайтах TrustedHousesitters, Nomadorі MindMyHouse.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

We love this moment between a sitter and a dog 🐶🐾 This wonderful #TrustedTales was shared by @notjusttess, sent from a dog walk in Queensland, Australia 🇦🇺⠀

Публикация от TrustedHousesitters (@trustedhousesitters)

Після подорожі до Києва американська тревел-блогер і журналістка Брієнні Вілсон назвала його "столицею Східної Європи, яку обов'язково потрібно відвідати".

Про це вона пише у своєму матеріалі, опублікованому виданням Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Як подорожувати і заробляти одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути