вівторок, 24 червня 2008 15:41

За відвідування музею в Празі даруватимуть сувеніри

Щоб заохотити місцевих та туристів ходити до музею, міська влада Праги впровадила проект під назвою "По стопах гірників". Відтепер кожне відвідування історичних пам"яток країни проштамповуватимуть в іменній екскурсійній книжці. У подарунок за 12 печаток відвідувачі отримають пам"ятний DVD-диск із документальними фільмами про історію й видатних осіб країни.

— Одна з найвизначніших пам"яток — це Чеський музей срібла в місті Кутна Гора, — пояснює Мілош Крупечек, 41 рік, організатор акції. — Під час цієї екскурсії туристи побачать два кам"яні селища, збудовані ще в ХVІІІ столітті, з кам"яним мисливським замком. У ньому збереглися розписи чеського художника Альфреда Мухи.

Маршрут відвідувачі обиратимуть самостійно. Але обов"язково треба відвідати Шахтарський музей Пржібрам із трьома шахтами та експозицією. У музеї в Беруні туристи побачать будинок, у якому жив Ейнштейн, й відвідають геопарк Барранден.

У кожному музеї туристи отримуватимуть невеликий сувенір. За шість штампів — на вибір фігурку шахтаря, каганець або карту рудокопа. На огляд всіх експозицій дають чотири роки. Проект закінчиться наприкінці червня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «За відвідування музею в Празі даруватимуть сувеніри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі