середа, 21 листопада 2007 17:43

За 650 доларів можна з"їздити до Єгипту

У мережі столичних магазинів "Гарячі путівки" затишшя. Менеджери-організатори запевняють, що дешевих турів немає вже понад місяць. Коли з"являться, ніхто не знає.

— Мені здається, що поняття "гарячих путівок" найближчим часом зникне, — вважає Світлана Корольова, 25 років, менеджер київського магазину "Гарячі путівки" на Хрещатику, 46а. — Вони діють на країни, де тільки-но почав розвиватися туристичний бізнес, — вважає Корольова. — А Єгипет і Туреччина вже розрекламовані. Українці зрозуміли, що краще відпочити за кордоном, ніж у готелях і оздоровницях старого зразка. За звичкою, в Україні всі лікуються, а не відпочивають.

27-річна киянка Наталка Онищенко на початку жовтня їздила з подругами до Туреччини.

— Просто хотілося пасивного відпочинку на морі, — каже жінка.

Тур на сім днів за системою "все включено" коштував $500.

— Жили ми в чотиризірковому готелі на березі моря, — розповідає Наталка. — Номер був прекрасним. Харчування — різне і смачне. У Криму такий відпочинок коштував би значно дорожче, — переконана вона.

Менеджер Світлана Корольова вважає, що дешеві тури можна очікувати лише в екзотичні для українців Марокко та Туніс.

— До Індії й Таїланду путівки дешевшають лише в сезон дощів. Але називати їх "гарячими" не можна, — додає менеджер. — За останні декілька місяців столичні турфірми значно збільшили ціни на закордонні тури. Через те, що зросли ціни на пальне, подорожчали авіаквитки: з липня в середньому на 30 відсотків.

Путівки на закордонний відпочинок дорожчають щороку, каже Корольова. Але наприкінці листопада та на початку грудня зазвичай не сезон у турбізнесі. Напередодні Нового року люди нікуди не їдуть. Збирають гроші для новорічного відпочинку. У цей час буває багато "гарячих" путівок. Але не цього року.

Менеджер із продажу "гарячих путівок" Ганна Краснобока вважає, що в листопаді найбільшим попитом в українців користуються Єгипет і Таїланд.

— З європейських країн восени найчастіше їдуть на активний відпочинок до Чехії та Угорщини. Вартість туру залежить від транспорту. Подорож літаком обійдеться у стільки ж, як тур до Йорданії чи Ізраїлю, — каже Краснобока. Вона вважає, що до країн Східної Європи, що приєдналися до Євросоюзу, їздитимуть менше. Ціни на такі поїздки зростуть, а оформлення документів ускладниться.

— У листопаді все ж таки найбільшим попитом користується Єгипет — найнижчі ціни і максимум задоволення, — завершує розмову Краснобока.

Тижневу поїздку до цієї країни можна замовити за $650–700.

На три тижні видали один пакет для сміття

У туристичній фірмі "Галопом по Європах" кажуть, що Україна робить успіхи у туристичній сфері. Приватні підприємці почали вкладати гроші у відпочинковий бізнес. Зимові турбази "Яремча" й "Буковель" уже можуть конкурувати за якістю й організацією відпочинку із західними країнами.
— Щоправда, ціни на наших турбазах чималі. Доба проживання наприкінці грудня з триразовим харчуванням, в апартаментах, рівноцінних 5-зірковому готелю, коштуватиме від однієї тисячі гривень. Значно нижчі ціни в приватному секторі, — каже Галина. — Там можна зняти котедж на декілька чоловік. За одного платитимете 160–170 гривень.
30-річна киянка Ірина в жовтні цього року відпочивала й лікувалася в санаторії "Березовий гай", що в містечку Миргород на Полтавщині. Вона каже, що сервіс у нас специфічний.
— Спочатку я більше тижня намагалася випросити в чергової миску для прання білизни. Мені пояснили, що тазіки передбачені лише в одномісних номерах. У двомісних — ні. Я так і не зрозуміла, як мають прати люди, які приїздять відпочивати на 21 день.
Чергова запропонувала жінці відерце для прання на один вечір.
— А коли я попросила мішки для корзини зі сміттям, мені видали рівно один! Виявляється, його потрібно було щільненько обв"язати навколо відерця, а сміття прибиральниця висипала не знімаючи мішка. І це при тому, що день відпочинку коштує 144 гривні.

Зараз ви читаєте новину «За 650 доларів можна з"їздити до Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі