четвер, 25 вересня 2008 17:19

Винними погребами Криму возять тиждень

Автор: Фото: Валентина ТУЖИНА
  Бочки зі старими хересами зберігають у винному погребі заводу ”Масандра” в Ялті. Серед них є напій, виготовлений 1775 року
Бочки зі старими хересами зберігають у винному погребі заводу ”Масандра” в Ялті. Серед них є напій, виготовлений 1775 року

Україно-бельгійське підприємство "Рамут Тур" пропонує семиденний тур "Виноградний парадіз". Упродовж тижня туристи мандрують кримськими виноробними заводами.

— У тур входить не тільки дегустація, — розказує 24-річна Галина, менеджер напряму. — Відпочиваючі відвідають найстаріші міста Криму.

На сімферопольському об"єднанні "Діоніс" туристи пробують кагор і портвейн. Їм показують, як роблять вино. На найбільшому в Європі Інкерманському заводі марочних вин водять підземними цехами та підвалами. У Балаклаві дивляться виноградники української Шампані — аналогу французької. На заводі марочних вин і коньяків "Коктебель" дегустують вина та коньяки 25-річної витримки.

У Ялті туристи гуляють Масандрівським палацом Олександра III та територією заводу "Масандра". У його підвалах зберігаються шість пляшок вина 1775 року. Ціна однієї — 200 тис. євро, каже Галина. 2001 року одну з пляшок хереса з масандрівської колекції продали на аукціоні "Сотбіс" в Англії за $50 тис.

— У Нікітському ботанічному саду, де зібрані рослини з усіх континентів, можна поласувати екзотичними фруктами, що ростуть на території саду, — веде далі жінка.

На заводі шампанських вин "Новий світ" напій виробляють вручну з ХVІІ ст. Першу пляшку шампанського виготовив князь Голіцин 1878 року. Відтоді його вважають батьком вітчизняного виноробства. У будинку Голіцина розташований музей історії виноградарства та виноробства.

Туристів возять мікроавтобусом по 15 осіб. 7-денний тур для людини коштує приблизно $600. Якщо бажаючі мандрувати зберуть групу з понад 15 людей, ціну зменшать.

Зараз ви читаєте новину «Винними погребами Криму возять тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі