вівторок, 21 жовтня 2008 16:21

В акваріумі Кейптауна акули плавають над головами

— Нещодавно повернувся з Африки, був у відрядженні, — каже киянин Степан Марченко, 32 роки. — У місті Кейптаун, що на півночі континенту, вразив музей "Акваріум двох океанів".

У музеї-акваріумі зібрали морських гадів Індійського й Атлантичного океанів. Тут можна побачити від найменших ссавців до найбільших хижаків — акул.

— Здивували мене акваріуми з вмонтованими лінзами. Це зроблено для того, щоб відвідувачі змогли роздивитися найменших морських жителів. Їх збільшують за допомогою мікроскопа, а зображення транслюють на вмонтований поряд екран.

У кожній кімнаті є стіл із навушниками. Вибравши англійську, німецьку чи французьку мову, екскурсанти можуть послухати про життя ссавців: де живуть, на якій глибині, чим харчуються.

Однак найбільше киянина здивував двоповерховий акваріум із акулами.

— Зайшовши в залу з хижаками, я не одразу зауважив, що в акваріумі на стелі теж плавають акули, — згадує Степан. — Коли узрів, стало страшно. Мене переслідувало враження, що скло може тріснути, й рибини впадуть на голови.

На виході із музею стоїть дзеркало завбільшки з людський зріст. На ньому напис: "Тут ви побачите найстрашнішого хижака планети".

— Чесно кажучи, я вийшов із музею трохи переляканий, — усміхається.

Вхід до "Акваріуму двох океанів" коштує 80 грн. Авіаквиток Київ–Кейптаун–Київ — від 7000.

Зараз ви читаєте новину «В акваріумі Кейптауна акули плавають над головами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі