Три тижні тому у севастопольському дитячому містечку "Лукомор"я" відкрили Музей мармеладу. Його площа 800 кв. м. Він знаходиться в одноповерховому приміщенні. На вулиці є відкритий майданчик для дегустацій. У музеї розміщені вітрини, предмети, пов"язані з виробництвом цих солодощів. Щогодини проводять екскурсії.
— Мармелад готуємо самі за рецептами XIX–XX століття, — каже 46-літній Микола Помогалов, власник містечка. — Більшість рецептів — наші. Хоча є й французькі, турецькі. Відвідувачів частуємо мармеладом з айви, яблука, груші, сливи, абрикоса і персика. До солодощів подаємо трав"яні чаї.
Скоро запустять у виробництво 16 рецептів цих ласощів. Найцікавішим буде мармелад для любителів пива. Його виготовлятимуть на основі мигдалю.
Музей мармеладу працює щоденно з 10.00 до 18.00. Вартість квитка — 20 грн.
Коментарі