четвер, 28 квітня 2011 03:45

У мене був басейн у дворі

Автор: фото: welcometothedream.com
  Вежу ”Вікторія” у Лагуна-Біч у штаті Каліфорнія збудували 1926 року. Її сходи ведуть до вершини крутих скель
Вежу ”Вікторія” у Лагуна-Біч у штаті Каліфорнія збудували 1926 року. Її сходи ведуть до вершини крутих скель

Рівненка 22-річна Анна Ільюк рік провела в Америці. Перші п'ять місяців навчалася у коледжі і доглядала за двома дітьми, а потім поїхала подорожувати Штатами:

— Я їхала по обміну, тому мені без проблем відкрили візу на рік, — говорить дівчина. — Переліт важкий, 12 годин. Із пересадками на 4 години довший. Квиток обійшовся у 800 доларів.

Каже, перший тиждень був для неї "шоковою терапією".

— У супермаркеті одні старі люди — із крапельницями, на автоматичних візках. Спокійно роз'їжджають між прилавками. Якось бачу, зупиняється на світлофорі джип. За кермом чоловік років 80-ти. Блідий, як стіна, схожий на покійника, ще й у костюмі. Я дивилася на нього і не могла зрозуміти, чи живий він.

Анна була у штатах Нью-Джерсі, Пенсильванія, Нью-Йорк, Флорида та Каліфорнія.

— Дуже красива Лагуна-Біч, що неподалік Лос-Анджелеса. Там живуть майже всі голлівудські знаменитості. Там вражаючі пляжні краєвиди, будинки. Жінка з собакою розповіла, що бачила, як Шер у темних окулярах закуповується у магазині. На вулиці без проблем можна зустріти Брітні Спірс чи Ніколь Кідман.

Майже всі будинки в Лагуні-Біч здають в оренду.

— Я зупинялася у двоповерхівці у місті Палм-Спрінгс. Мала кілька спалень, дві ванни, басейн у дворі. За дві доби заплатила 150 доларів. Для американців це небагато, бо зарплата у них мінімум 3 тисячі.

Ходила в Каліфорнійські гори. Вони нагадують Кримські, але вищі та більш скалисті.

— Усе дуже культурно, добре видно стежку. Там  багато гримучих змій, скажених білок. Вони скачуть на туристів, як тільки ті починають щось їсти. Забирають їжу.

У столиці Вашингтоні Анна була 11 вересня, у річницю терористичних актів в США.

— Біля Білого дому чоловік зо 30 кричали, що їх обманюють та замилюють очі брехнею. Поліції поряд не було.

Американці на свята дарують одне одному багато подарунків.

— Вони не святкують Різдво та Новий рік. Це лише червоні кружечки в календарі. Просто обмінюються подарунками. Ніяких традицій немає, навіть разом не вечеряють. Різдво — всього лише привід зібрати чергову вечірку, випити віскі чи текіли.

Найбільше вразило Анну ставлення місцевих до дітей та грошей.

— У сім'ї, де я жила, батько вкладав дитину спати, а вона не хотіла. Тоді він запитує: "Ти що, мене не любиш?". Дитина кричить "ноу". Батько забирає в неї улюблену іграшку і каже: "Запам'ятай, все в цьому домі — моє і мамине. Тобі воно не належить, бо ти на нього не заробила".

Зараз ви читаєте новину «У мене був басейн у дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі