вівторок, 12 серпня 2008 14:29

У Латвії можна пообідати в морзі

У центрі Риги відкрився ресторан "Хоспіталс". Він схожий на лікарню.

Обідні столи там замінено на операційні. Їх умовно називають кабінетами зубного лікаря, гінеколога і реанімацією. Біля входу на вішалках висять білі халати. Бажаючі можуть одягнути їх зверху на свій одяг. Відвідувачів обслуговують медсестри.

Стіни закладу прикрасили намальованими портретами медиків. Увесь вечір по телевізору показують фільми про медицину.

Ідея ресторану належить трьом лікарям — Марісу Ревалдсу, Янісу Палковсу і Ілмарсу Паюсте. Дизайном інтер"єру займалася художниця Зане Тетері. Вона збирала і відновлювала старе медичне устаткування, ретельно підбирала меблі.

У підвальному приміщенні ресторану є зал у червоних тонах. Його називають кімнатою морфію. У приміщенні є й психлікарня — банкетний зал із стінами, оббитими м"якою шкірою. Тут зі стелі звисає петля-зашморг.

Бонусом до деяких страв є гамівна сорочка і годування з ложечки. Страви подають у  лікарняному посуді зі штампом. За обід клієнти розплачуються конвертами-хабарами з написом "Подяка". Є у ресторані аналог бізнес-ланчу — меню з латинськими назвами. Його пропонують замовляти тільки клієнтам із міцними нервами. Подають його у стилізованому "морзі". За бажанням клієнта, на двері такої кімнати можуть прикріпити табличку з його ім"ям. Спиртні напої замовляють у відділі з написом "Аптека".

Зараз ви читаєте новину «У Латвії можна пообідати в морзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі