вівторок, 21 серпня 2007 18:20

У кожному тайському готелі є спа-курорт

Автор: фото з архіву Ірини Шлєпніної
  Киянка Ірина Шлєпніна на крокодилячій фермі неподалік курорту Паттайя в Таїланді. Там живуть різні тварини — тигри, лами, мавпи. Найбільше ходить маленьких слоників. Ця екскурсія, а також поїздка до ювелірного заводу, входили у вартість путівки. На крокод
Киянка Ірина Шлєпніна на крокодилячій фермі неподалік курорту Паттайя в Таїланді. Там живуть різні тварини — тигри, лами, мавпи. Найбільше ходить маленьких слоників. Ця екскурсія, а також поїздка до ювелірного заводу, входили у вартість путівки. На крокод

"Я мріяла поїхати до Таїланду, — розказує киянка Ірина Шлєпніна, 22 роки. — Коли в мене з"явилася так можливість, щасливішої за мене людини, певно, не було на землі".

Путівка на 15 днів "Паттайя — острів Ко Чанг — Бангкок" на одного коштувала $1500. Більша частина цієї суми — авіапереліт. У вартість входив тільки сніданок. Ірина та її супутник 32-річний Валентин вирішили полетіти наприкінці червня. Тур замовили за місяць у столичній туристичній фірмі "Пан Юкрейн". Але документи агентство видало за два дні до вильоту, у п"ятницю.

На вихідних дівчина помітила помилки: прізвища в авіаквитках, туристичних ваучерах та страховому полісі були написані з двома помилками.

— У понеділок зранку побігла в офіс виправляти неточності, щоб не було клопоту, — розказує вона. — Передрукували мені тільки ваучери, решту відмовилися.

На це пішло майже 1,5 год.

— В авіаквитку допускаються три помилки, — коментує менеджер компанії "Пан Юкрейн" Вероніка. — У Таїланді наша фірма має представництво. Воно вирішує проблеми відпочивальників.

— Головне, щоб помилки не змінювали змісту та вимову прізвища, а так — не страшно, — сміються співробітники компанії "Аеросвіт".

Летіти до Таїланду 10,5 години

Летіти до Таїланду 10,5 год. Із Бангкоку туристів відвезли машиною до Паттайї — дорога входила у вартість путівки. Там Ірина з Валентином пробули 6 днів. Потім поїхали на острів Ко Чанг — туди добираються поромом. Цей острів відкрили туристам 2002 року. До того там бували лише заїжджі рибалки. Представники таїландського уряду помітили "дику" територію і вирішили перетворити її на курорт.

Готелі на Ко Чангу різні за ціною та сервісом. Є будиночки на палях — із мінімумом зручностей. Коштують від $6 за добу. У таких немає кондиціонерів, а душ надворі. На території готелю, де зупинилася українці, було 15 бунгало. Усі — на двох осіб. Доба коштувала $20.

— У нашому бунгало були величезні скляні вхідні двері з видом на море. Ліжко щоранку прикрашали свіжими гірляндами квітів. За чайові жінка-прибиральниця заплітала з квітів дивовижні композиції, — розказує Ірина.

Ванна кімната у бунгало — за розміром, як спальна. На підлозі ростуть тропічні рослини. Через скляну стелю ванної можна бачити, як падає дощ, світить сонце. Штори зроблені з різнокольорових морських мушель.

— Біля бунгало з пальмових гілок звисала гойдалка, — замріяно згадує Шлєпніна. — Було романтично розхитуватися над морськими хвилями й дивитися на захід сонця.

Уздовж морського узбережжя на Ко Чанг стоять лавочки, розраховані на двох.

— Цей острів — ідеальне місце для закоханих, — уважає дівчина. — Гармонію доповнює заспокійлива тайська музика. На відміну від інших курортів Таїланду, на Ко Чангу немає дискотек, повій і трансвеститів. Зате у кожному готелі є спа-курорти — грязі, мінерали, водні процедури. Сеанси деяких масажів тривають шість годин.

На іншому боці острова — бухти, де ловлять рибу, молюсків, мідій та креветок. Для відпочивальників готують свіжі морепродукти. Та щоб переїхати туди, треба проїхати через 4 гори на таксі "тук-тукі" — невеликому триколісному мотоциклі.

— Але це не серпантинна дорога, як у Криму, — розказує Ірина. — Вона йде майже вертикально — це крутіше ніж американські гірки! Усю дорогу ми їхали зі страшним виском, а місцевий водій сміявся.





Жінкам роблять масаж чоловіки

Гріх побувати у Таїланді й не зробити тайського масажу, вважає Ірина Шлєпніна. Це точковий масаж усього тіла — від кінчиків пальців до маківки.

— Я вирішила замовити масаж на 2,5 години за 300 бат, це 30 гривень. Жінкам на Ко Чангу робить масаж чоловік і навпаки, — ділиться Ірина.

Перед сеансом треба заповнити анкету. У ній вказати свої хвороби — масаж підбирають індивідуально.

— Починається все з миття ніг, — розказує дівчина. — Потім приносять трав"яний напій і включають тайську музику. Дають переодягнутися в шорти й майку і проводять у кімнату з ліжком. Спочатку тіло натирають маслами та розігріваючими засобами. Неквапливо розтягують м"язи. А потім розминають та розігрівають кожен суглоб.

Закінчується сеанс трав"яним чаєм. За те, що турист дозволяє робити собі масаж, — дякують.

Авто до аеропорту має забезпечити власник готелю

У день вильоту Ірина Шлєпніна зі своїм супутником винесли речі у хол о 12.00 й сіли чекати, коли за нами приїдуть. Літак — о 19.00. О 17.00 мала початися реєстрація, а їхати з острова до аеропорту більш як 2 год. Вони прочекали 1,5 год. — нікого.
— Згадали, що в нас є номер телефону російськомовного адміністратора у Паттайї, — розповідає Шлєпніна. — Телефонуємо, а вона каже — їдьте у аеропорт за свої гроші. Але в нас дорога включена в квиток! Адміністратор видзвонила представників у Бангкоку. Ті повідомили, що за зворотну дорогу відповідають власники готелю. Коли ми сказали про це на ресепшені, вони відразу викликали водія. Він гнав сильно. Ми запізнилися на реєстрацію, але таки встигли на літак.

Зараз ви читаєте новину «У кожному тайському готелі є спа-курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі