середа, 28 липня 2010 00:00

У готелі на дереві не можна курити

У шведському місті Харадс у середині липня відкрили готель на дереві. У ньому два одномісних та стільки ж двомісних номерів. Будували готель чотири тижні.

— Ми намагалися поєднати сучасний комфорт та піклування про дерева. Кожен номер побудовано навколо стовбура заввишки п"ять метрів. Площа кімнат 15–25 квадратних метрів. Підлога викладена з дощок, а стіни сплетені з гілок. Їх утеплили мінеральної ватою, аби гостям не було холодно вночі, — каже власник готелю Андреас Срінґольм. — У номери провели світло, зробили каналізацію, поставили душ та умивальник. У двомісних номерах є окрема ванна.

Піднятися в номер можна за допомогою ліфту або підвісного мосту. В готелі гостям заборонено обламувати гілки і зрізати пагони з дерев. Не можна курити та палити багаття.

— До кінця літа ми плануємо добудувати підвісну сауну на три місця, куди буде подаватися гаряча і холодна вода. Потім добудуємо ще 20 номерів.

Номер у готелі коштує 370 євро. Туристам не дозволяють жити більше тижня. Коли кімнату звільняють, наступне заселення відбувається за тиждень. Так дерево відпочиває.

Зараз ви читаєте новину «У готелі на дереві не можна курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі