вівторок, 24 червня 2008 15:42

У фітнес-турах заняття проводять просто неба

Автор: фото надане директором фітнес-центру
  Зранку на морському узбережжі міста Кемер у Туреччині відпочивальниці роблять вправи на зміцнення преса. Потому вони займатимуться аквааеробікою
Зранку на морському узбережжі міста Кемер у Туреччині відпочивальниці роблять вправи на зміцнення преса. Потому вони займатимуться аквааеробікою

Столичний фітнес-центр "Майстер Фіт" на проспекті Героїв Сталінграда, 47 спільно з Федерацією шейпінгу й аквафітнесу з минулого року організовує спортивні тури до Туреччини та Єгипту. На відпочинку жінки під наглядом тренера займаються шейпінгом, аеробікою, аквафітнесом. Двічі на день — зранку і ввечері — роблять фізичні вправи. Решту часу відпочивальники планують самостійно. Активний відпочинок на $70–100 дорожчий за звичайний.

— На осінь плануємо поїздки з тренерами східного танцю — беллідансу та йоги, — говорить Юрій Ярошенко, 45 років, директор фітнес-центру. — Замовити тур може будь-хто.

Фітнес-тури тривалістю 7–10 днів організовують весною й восени. Тренери збирають групу з 12–15 людей. Туристи-спортсмени мешкають у 5-зірковому готелі з системою харчування "все включено". Під час відпочинку замовляють індивідуальні й групові екскурсії та розваги. Спортивний інвентар для занять забезпечують організатори поїздки. Про платформи для степ-аеробіки, еспандери та гантелі зазвичай домовляються в тамтешньому готелі.

— Фітнес-тур — це відпочинок, поєднаний зі спортивними заняттям, — пояснює Ярошенко. — Адже за тиждень нереально змінити фігуру. У жіночої аудиторії побажання щодо занять переважно однакові: "підтягнути" стегна, талію, спину й груди. Тому тренер робить основне навантаження саме на ці "больові точки".

Заняття на відпочинку від "Майстер Фіт" проводить двократна чемпіонка України з фітнесу Олена Міхаліченко. Стаж її роботи 15 років. Для кожної поїздки тренер складає програму занять. Як правило, це два різнопланові тренування на день.

— Ми класно відпочиваємо, а зайві кілограми залишаємо за кордоном, — це девіз відпочинку, — усміхається Юрій Ярошенко.

Для кожної поїздки складають програму занять

Киянка Олена Шевченко, 36 років, на початку червня їздила на тиждень у фітнес-тур до міста Кемер у Туреччині.

— Ранкові заняття розпочинались о восьмій ранку й тривали годину-годину двадцять, — згадує жінка. — Другий раз, увечері, займалися з 17.00 протягом години. До нашої групи постійно приєднувалися відпочиваючі й залюбки робили з нами вправи.

Ранкові вправи жінки розпочинали з пробіжки.

— Тамтешнє узбережжя вкрито галькою, тож навантаження на м"язи більше, ніж на звичайній біговій доріжці, — веде Олена. — Ми собі купили тапки з цупкої гуми, щоб не відчувати гострі камінчики.

Після пробіжки жінки качали прес і займалися аква-аеробікою. Увечері робили вправи зі степ-аеробіки. Дієти відпочивальники дотримувалися за власним бажанням. Тренер пояснила групі, що найкраще виключити з раціону. Тому хлібобулочних виробів жінки практично не їли. Замінили їх на морепродукти та фруктові салати.

— На заняттях у Києві в мене не прокачувався прес, — зауважує Шевченко, — а у морській воді всі м"язи "підтягнулися". Як нам пояснила тренер, вода робить рельєф. Окрім фізичних навантажень, ми ходили в місцевий спа-центр та на всілякі масажі. Додатково займалися рафтингом — спускалися на надувних човнах річкою. У Київ вернулися бадьорими та відпочилими.

Тижнева поїздка з послугами тренера обійшлася Олені Шевченко у $1000.

— Уже двічі їздила за цією програмою й третій раз восени збираюся, — починає розмову киянка Ірина Яворська, 33 роки. — У листопаді була в Єгипті, а на травневі свята — в Туреччині.

За словами Яворської, програми фітнес-поїздок кардинально відрізняються, тому розказує про Єгипет.

— У Єгипті коралове узбережжя, тож ранкове заняття ми проводили в басейні, а не на морі. Натщесерце щодня до занять випивали склянку мангового фрешу.

Спортивний одяг у поїздку беруть із собою всі жінки.

— Проте коли було жарко, ми займалися в купальниках і кросівках, — додає Яворська.

Перепитую, чи ефективні такі заняття.

— Я не схудла, та й не ставила це собі за самоціль, однак м"язи підтягнула, — запевняє Ірина. — Самі ж розумієте, в Києві зі щільним графіком роботи два тренування щодня дозволити собі неможливо. Та й умови, в яких займаємося, під час поїздки відрізняються. Це свіже повітря й море, а не кондиціонер у спортивному залі.

Фітнес-тур в Єгипет обійшовся киянці в $750.

Дітей залишають на аніматорів

— Якщо жінка хоче поїхати у фітнес-тур із дитиною, ми не заперечуватимемо, — говорить Юрій Ярошенко, директор фітнес-центру. — Під час занять дитиною займатимуться тамтешні аніматори — працівники готелю, які організовують дозвілля.
На території готелю в Кемері була аквазона для дітей з неглибокими басейнами з теплою водою. Діти плавали, грали в рухливі ігри.
Киянка Ірина Яворська їздила в Туреччину з 5-річною донькою. Жінка запевняє, що дитина із задоволенням робила на узбережжі вправи під музику разом із дорослими, а під час аквааеробіки плавала поруч.

Зараз ви читаєте новину «У фітнес-турах заняття проводять просто неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі