четвер, 23 грудня 2010 04:00

У Чорнобиль продукти возять через день

Наступного року Чорнобиль стане доступним для всіх. Туди пустять нові маршрути. На наплив туристів особливо сподіваються під час Євро-2012.

— Щотижня організовуємо екскурсії до Чорнобиля, — говорить 28-річний Арсеній Фінберг, координатор проекту "Захоплюючий Київ". Поїздка коштує 800 гривень.

Групу супроводжує працівник електростанції. Підвозимо туристів до реактора. Рівень радіації там не вищий, ніж у літаку. У Києві є місця, забруднені сильніше, ніж Чорнобиль.

Туристів просять одягати цупкий одяг, потім прати його. Годують стравами, привезеними із Києва.

— Їздила на екскурсію в ЧАЕС. Здивувалась, що там вирує життя, — згадує киянка 25-річна Ірина Усенко. — По вулицях ходять мами з колясками. Це жінки працівників станції, які приїхали працювати за 3–4 тисячі гривень. У місті нові будинки, працює диско-бар, через день у магазини привозять свіжий хліб та продукти. У Прип'яті біля станції дивилися з моста в річку. У воді кишіли рибини завбільшки як акули. Бачили зруйновані будинки, всередині — дохлих вовка та рись. Виходити на землю з автобуса забороняли, ходили лише по асфальту. По приїзді додому людей та автобус перевіряли на радіацію — дозиметри пищали.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобиль продукти возять через день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі