четвер, 17 березня 2011 03:30

Туристів селять у номери без вікон

Автор: фото з сайта www.svali.ru
  У малайзійському місті Джорджтаун багато китайських храмів. Обійти все місто можна пішки. Найчастіше туристи оглядають святині зранку. У країні темніє близько 19.00
У малайзійському місті Джорджтаун багато китайських храмів. Обійти все місто можна пішки. Найчастіше туристи оглядають святині зранку. У країні темніє близько 19.00

Українцям для поїздки в Малайзію не потрібна віза. В аеропорту ставлять штамп у паспорті, який дозволяє 30 днів перебувати в країні. Переліт із Києва до столиці Куала-Лумпур триває 14 год. із пересадкою в Римі. 100 малазійських ринггітів коштують $32.

34-річний Володимир Пернеровський з Iвано-Франкiвщини за тиждень у Малайзії побував у трьох природних парках, піднявся на найвищі вежі-близнюки та пожив три дні серед дикої природи.

— У центрі Куала-Лумпур є район "зеленого поясу". Це чотири парки. Один — справжні джунглі просто неба. Над головою затягнута сітка, щоб не порозліталися метелики, якими насичений парк. Там душно. По сусідству парки орхідей і птахів. Є цілі озера, на яких живуть рожеві фламінго. Найкраще туди приходити об 11.00, коли годують птиць.

З собою треба брати парасолю. Щодня о 16-й годині у місті йде сильний дощ. Злива триває приблизно півгодини.

Щоб піднятися на хмарочоси-близнюки Петронас, туристи займають чергу о шостій ранку. Будівлі найвищі в Південно-Східній Азії, стоять у центрі столиці. Зранку на оглядовий майданчик на 74-му поверсі роздають 2 тис. безкоштовних квитків. У хмарочосах розташовані офіси, на нижніх поверхах працює торговельний центр із магазинами європейських брендів.

— У столиці багато громадського транспорту. Для таксі треба купляти в касі квиток і потім його показувати водієві. Їдеш стiльки, наскiльки в тебе проплачено. Таксі — це мiнi-автобус, в якому незасклені вікна. Серед водіїв є жінки в паранджі. У громадському місці не можна їсти. Штраф — 500 доларів.

Володимир каже, одразу за столицею розпочинаються нетрi.

— У селах будинки дерев'яні. Там живуть в основному рибалки. Хати стоять на напiвзiгнилих дерев'яних палях над водою. Часто можна побачити, як господарі обідають, а поряд бігають мавпи. Вони вирізняють туристів. В іноземців випрошують солодощі, можуть вкрасти телефон, сумку. Потім викидають речі. Гладити себе не дозволяють.

Останній три дні Пернеровський провів на острові Борнео. Жив у номері без вікон і дверей, огородженому металевою сіткою від диких тварин.

— Ті, хто зголосився ночувати на острові, підписали документи, що в разі надзвичайної ситуації претензій до країни не мають.

Одразу за бунгало, в якому жили туристи, починалися джунглі.

— Нарешті я побачив рафлезію — найбільшу квітку у світі, яка харчується комахами. Навколо неї — сморід тухлого м'яса. А ще бачив черепах. Вони виходили на берег і вiдкладали в пісок яйця. На прогулянці джунглями відчув, як хтось тягне мене за плечі. Оглядаюсь, а там орангутанг. Ми переглянулись, і я відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Туристів селять у номери без вікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі