вівторок, 18 грудня 2007 15:31

Туристам в Україні варто їхати в гори або до Кам"янця-Подільського

— Коли мені хочеться новеньких емоцій і зміни обстановки, я беру карту України, дивлюся, де я ще не був, і починаю збирати речі, — розповідає львів"янин Олег Брюховецький, 27 років. — Улітку їжджу автостопом. Зимою — автобусом чи потягом. Готелі вибираю через Інтернет, із найдешевших. Декілька днів у новому місті — і гарний настрій забезпечено до наступних вихідних.

Олег об"їздив багато міст на сході й на заході країни. На Різдво збирається на Полтавщину. Куди саме, ще не придумав.

— Перед виїздом купую карту того міста. Ніколи не користуюся послугами екскурсоводів. Вони, зазвичай, не показують найцікавішого. А щоб побачити будь-яке місто, треба побродити по ньому пішки.

"Дикунами" подорожують студенти, вважає менеджер столичного турагентства "Дивосвіт" Михайло Шутько, 36 років. Інші вибирають новорічні та різдвяні гірськолижні курорти Західної України.

— Ми пропонуємо поїздки до Львова, Кам"янця-Подільського та Карпат. Якщо хочете в гори, але не на лижі, раджу тур: Коломия — Івано-Франківськ — Ворохта — Яремча. Восьмиденний відпочинок коштуватиме 1395 гривень. Плюс дорога поїздом — купе в обидва боки обійдеться в 300 гривень.

Програма передбачає екскурсії містом, по музею Писанки та гуцульському базару, де продають автентичні речі.

Наталя, прес-секретар туристичної компанії "Бітско", каже, що їхня фірма розробляє індивідуальні тури на Різдвяні свята. Потрібно самому вибрати місто та насиченість програми. Турагентство запропонує декілька видів відпочинку.

— Якщо не хочете кататися на лижах, то найліпше їхати до Кам"янця-Подільського, — каже жінка. — На міській площі периметром 450 метрів розташовано вісім церков різних вірувань. Із Кам"янця організуємо екскурсію машиною до Хотина та Чернівців.

Доба проживання зі сніданком коштуватиме від 350 грн із особи.

Туристична фірма "Сам" на різдвяно-новорічні свята пропонує екскурсійні тури до Криму — Форосу та Ялти. Екскурсії підбирають за побажаннями замовника. За добу в готелі з триразовим харчуванням від 390 грн за особу. У ці гроші входить користування закритим басейном із морською водою та послуги лікаря.

— Екскурсії раджу купувати на місці, — радить Наталя Забіла, 29 років, менеджер агентства "Тур Юкрейн". — Хтозна, якою буде погода. Тож зможете коригувати свій відпочинок.

А чи можна організувати тур до Одеси чи Полтави, запитуємо у представниці турагентства? Наталя Забіла каже, що туристична індустрія по Україні лише почала розвиватися. Фірма не гарантує, що організація поїздки в ці міста буде якісною.

Зараз ви читаєте новину «Туристам в Україні варто їхати в гори або до Кам"янця-Подільського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі