четвер, 12 лютого 2009 18:55

Турецька баня узимку дешевшає наполовину

Автор: фото надане туристичною компанією-оператором ”Тез Тур”
  З-поміж процедур у спа-готелі ”Сусесі” у Белеку в Туреччині найперша — хамам, турецька лазня. Вона готує шкіру до косметичних масок і обгортань
З-поміж процедур у спа-готелі ”Сусесі” у Белеку в Туреччині найперша — хамам, турецька лазня. Вона готує шкіру до косметичних масок і обгортань

Власниця туристичної фірми Галина Огир, 38 років, з Луцька два роки поспіль літає узимку до Туреччини на косметичні процедури. Обирає лише п"ятизіркові готелі зі спа-салонами. Вони працюють увесь рік.

— Торік по роботі побувала в готелі "Сусесі" у Белеку, — ділиться жінка. — Представники готелю подарували знижку на найдорожчу спа-процедуру — півгодини аюрведа-масажу з індійськими оліями. Його робила дівчина-тайка. Повернулася додому жвавішою і з переконанням не економити на красі.

У міжсезоння знижки на турецьку баню — хамам із пілінгом тіла, пінним і класичним масажами сягають до 50%. Процедури з ароматичними оліями, мінеральними солями, тайський масаж, грязьові й шоколадні обгортання дешевшають приблизно на 20–30%.

— Узимку відвідини спа-салонів при хороших турецьких готелях з репутацією і зірками дешевші, аніж у салонах краси в Україні, — запевняє менеджер туристичної компанії-оператора "Тез Тур" Олександра Сергєєва, 25 років. — А косметичні засоби використовують лише натуральні, європейської якості.

Туристам, які їдуть омолодитися, у турфірмах радять попередньо записуватися на процедури на інтернет-сайті готелю. Так можна обрати найкращі години.

— Викроюю лише тиждень, — ділиться Галина Огир. — Для класичного відпочинку це мало, а для програми з краси — сам раз. Тим паче, жоден косметолог не порадить більше трьох процедур на тиждень. А хімічний пілінг й маски з ефірними оліями цитрусових узагалі можна робити тільки узимку. Першого дня по прильоті відлежуюсь у номері, звикаю до клімату. Другого увечері замовляю хамам з очищенням шкіри. Після нього маски, обгортання й аплікації з водоростей мають більший ефект.

Цього року жінка відпочивала в готелі "Амара Дольче Віта" в Кемері. Тут є два спа-салони. Вартість турецької лазні входить у путівку. За пілінг із пінним масажем доплатила $20. У сезон доплачувати треба $35. Процедура тривала 30 хв.

— У хамамі пробула з годину, — розказує Галина. — Досхочу висиділа в мокрій і сухій саунах. На розігрітій мармуровій плиті двоє банників натирали мене турецькою мочалкою кесе "у чотири руки". А потім огорнули піною у півметра. Коли прийняла контрастний душ, одразу відчула, що помолодшала. Ще й простуда минулася. Доки відпочивала на лежакові після процедури, зробили маску для обличчя й волосся, пригостили гарячим гранатовим чаєм.

За маску для обличчя з блакитною глиною і водоростями жінка заплатила $10. Масаж гарячим камінням обійшовся у $40 замість 80. Фірмова процедура "Віта де люкс" з молочно-медовим масажем коштувала $50. Вона триває годину. Улітку її вартість $95.

Зараз ви читаєте новину «Турецька баня узимку дешевшає наполовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі