пʼятниця, 08 квітня 2011 08:00

Тисячу кілометрів пройшли за п'ять тижнів

Дмитро Карпенко з Вінниці разом із друзями вп'яте побували в тайзі. За п'ять тижнів подолали близько тисячі кілометрів Амурським краєм.

— Несли на собі 50-кілограмові рюкзаки. У них — сушене м'ясо, супи, олія, цибуля, спеції, сало. Обов'язково вітамінова "бомба" — це мед із горіхами, лимоном, курагою, фініками, родзинками. Їли щодня по ложці. Ну і багато спирту. Ним зігрівалися, коли тижнями лив дощ. За експедицію я втратив 10 кілограмів.

Протягом двох тижнів чоловіки йшли лісами. Дуже докучали їм комарі.

— Не допомагали ані дезодоранти, ані мазі. Важко було відпочивати, бо особливо комарі кусали, коли ми зупинялися.

У селищі Улунг познайомилися з родиною колишніх інженерів, які переїхали з Москви 1982 року. У тайзі народили двох синів Кешу та Гната. Звели їм по будинку-зрубу.

— Дітей батьки навчають удома самі. Щодня по кілька годин. Два рази на рік сини їздять в міську школу на атестацію. Мають велику бібліотеку, яку перевезли з Москви. Електрики немає. Самі роблять свічки з воску диких бджіл та тваринного жиру.

Туристи відпочили в місцевих жителів кілька днів. Далі почали сплавлятися по річці.

— Вздовж ріки частіше бачили людей. У магазині містечка Червоний Яр купили пиво "Оболонь". Посміялися: "Це ж треба проїхати тисячі кілометрів, щоб випити українського пива".

Зараз ви читаєте новину «Тисячу кілометрів пройшли за п'ять тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі