вівторок, 14 серпня 2007 16:49

Португальські дівчата дуже люблять кориду

Щороку в середині серпня в місті Абіул, що в Португалії, відбувається свято кориди. Його головна подія — бій тореадора з розлюченим биком за старовинними традиціями.

Кориду розпочинає кабальєро, який виїжджає на коні. Фуркадуш — піший боєць, вступає в поєдинок, коли бик поранений списом із гострим 2-сантиметровим гачком. Його встромляють у підшкірну жирову сумку на загривку.

Колись наїзниками кориди були аристократи, а фуркадушами — простолюдини.

У країні існує чітка вікова межа для учасників бою. У молодшій категорії б"ються хлопчики 10–14 років. Вони намагаються перемогти  молодих бичків. У підлітковій групі — юнаки 14–18 років, а в основній — чоловіки від 18 до 35. Однак на арену часто виходять і ті, кому 40–45.

У кориді беруть участь три- та чотирирічні бики вагою 500–600 кг.

У порівнянні з іншими коридами, португальська — найменш кривава. Биків після закінчення кориди не відправляють на бійню. Їх повертають в загорожі. А перед тренуваннями й боєм на їхні роги надягають спеціальні шкіряні чохли — для пом"якшення ударів. Це рятує пішого учасника.

Боєць кориди — сміливий, холоднокровний, з бездоганним зором і швидкою реакцією.

Трибуни навколо арени в Абіулі зазвичай переповнені. Корида користується неабиякою популярністю в місцевого населення. Особливо її люблять дівчата. Бути подругою пішого бійця — заповітна мрія кожної юної португалки.

Зараз ви читаєте новину «Португальські дівчата дуже люблять кориду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі