середа, 03 жовтня 2007 14:16

Незручності компенсували пляшкою вина

Киянка Галина Троян, 27 років, повернулася з восьмиденної подорожі Грецією. Їздила із подругою Юлією.

— У 680 доларів входив переліт і проживання в двомісних номерах тризіркових готелів, — згадує. — Я думала, що нам пощастило, бо в інших фірмах дешевше ніж 900 доларів нічого не було. Маршрут проходив через вісім міст.

Саме на ту пору в Греції почалися пожежі. За два дні до вильоту Галина зателефонувала в турфірму.

— Не переймайтеся, — заспокоїли її. — Ваш маршрут пожежі оминули. Їх узагалі небагато. Це преса паніку роздула.

Літак приземлився в аеропорту Афін.

— Маю для вас прикру новину, — зустріла їх російськомовна жінка-гід. — Чотири міста нашого маршруту через пожежі не приймають туристів. Не хвилюйтеся, ми все владнали.

Першу ніч провели в Афінах. Наступного дня поїхали оглядати древній монастир. Ночували в школі-інтернаті. Туалет — спільний у коридорі. Двері кабінок не зачиняються, бо замки поламані. В душову треба займати чергу. Кімнати на чотири ліжка, а ключ лише один.

— Гроші і цінності довелося носити з собою, — каже Галина Троян. — Бо з попутницями ми не були знайомі. Отак і ходили групкою — чи в місто, чи на пляж. На екскурсіях теж старалися не віддалятися одна від одної.

У школі-інтернаті київські туристи прожили три дні. Турфірма пообіцяла подарунок — компенсацію за незручності.

— Снідали ми в школі-інтернаті, потім — у готельних ресторанах, це входило у вартість путівки, — продовжує Галина. — А обід і вечеря — за власний кошт. Нас водила гід. За день на харчі витрачали 60–80 доларів.

Якось Галина та Юлія вирішили повечеряти окремо від групи.

— Сяк-так говоримо англійською, принаймні замовити меню зможемо. Із вечерею вклалися по 20 доларів кожна. Тоді ми переказали це нашим супутницям і далі харчувалися самі.

В останній день кожному вручили подарунок — компенсацію за незручності. У фірмовому пластиковому пакеті турфірми були місячний календар і пляшка грецького вина. В афінських супермаркетах така коштує від $2,5.

Зараз ви читаєте новину «Незручності компенсували пляшкою вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі