вівторок, 05 червня 2007 17:06

На Київщині ростуть танцюючі дерева

Із 1 червня у столиці відкрили тур "Козацькими шляхами Київщини". Екскурсії возять на мікроавтобусі по 20 осіб. Це поїздка вихідного дня. За 10 год. туристи проїжджають 145 км у чотирьох районах: Києво-Святошинському, Васильківському, Фастівському, Білоцерківському.

У Білій Церкві можна подивитися дендропарк "Олександрія", де росте кілька тисяч дубів.

— Це унікальний парк, — розказує Антоніна Балахніна, 53 роки, завідувач наукового відділу. — Тут є танцюючі дерева. Вони ростуть парами, а місце схоже на танцювальну площадку. А в колонаді "Відлуння" слово, сказане пошепки в одному кінці, з такою ж гучністю долітає в інший кінець — за 34 метри.

Недалеко від Білої Церкви екскурсія заїжджає до селища Мазепинці — родового маєтку гетьмана Іван Мазепа. У Фастові оглядають краєзнавчий музей із колекцією молюсків, звірів та птахів. Можна послухати записи пташиних голосів. А ще у Фастівському лісництві показують 200-літній дуб козацького полковника Семена Палія.

Для студентів та дітей подорож коштує 71 грн. Для дорослих — 81 грн.

— У цю суму входить проїзд, страховка, вартість квитків у музеї та послуги екскурсовода. За обід платять окремо, — каже Андрій Кравченко, 45 років, заступник директора Київської обласної турагенції. — Ми пропонуємо кафе або ресторан. Можемо організувати обід під дубом Семена Палія. Екскурсію можна замовити за телефоном у Білій Церкві (04463) 5 13 25.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині ростуть танцюючі дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі