пʼятниця, 07 вересня 2007 14:49

Мінська національна бібліотека зроблена у формі багатогранника

  Національна бібліотека Білорусі в Мінську — це ромбокубооктаедр заввишки 72,6 метра. 20-поверхова споруда важить 115 тисяч тон, не враховуючи вагу книжок. Цю бібліотеку називають однією з найбільших у світі
Національна бібліотека Білорусі в Мінську — це ромбокубооктаедр заввишки 72,6 метра. 20-поверхова споруда важить 115 тисяч тон, не враховуючи вагу книжок. Цю бібліотеку називають однією з найбільших у світі

Андрій Гіщак, 23 роки, з райцентру Долина Івано-Франківської області повернувся зі столиці Білорусі Мінська. Там він побував уперше. До міста Гіщак їхав потягом. За квиток віддав 80 грн.

— Закордонного паспорта не треба. Поїзд нічний — ліг і спиш, — каже Андрій. — Потяг прибуває о дев"ятій ранку.

Хлопець жив у знайомих неподалік станції метро Фрунзенська. Розповідає, що ніч у тамтешніх готелях коштує від 200 грн.

Знайомство з містом Андрій розпочав із площі Октябрської. До неї від домівки друзів можна дістатися пішки. Подивися Палац Республіки, пройшов до Троїцького передмістя з парком над річкою Свіслоч.

— З усіх місць найбільше сподобалося саме Троїцьке передмістя. Там дуже затишно, — каже Гіщак.

Андрій говорить, що кафе та їдальні в Мінську дорогі. Тому харчувався вдома. А от морозиво купував у "МакДональдзі":

— Морозиво коштує так само, як у нас, — п"ять гривень, — пояснює хлопець. — У Білорусі "МакДональдзи" користуються популярністю. До них люди ходять сім"ями на вихідних. Усяких "хат", як у Києві — "домашньої", "європейської" чи "пузатої", — немає.

Одного дня від Октябрської площі хлопець пройшов до площі Перемоги. Вирішив проїхатися метро. Проїзд у білоруській столиці на всі види транспорту однаковий — 500 рублів (1,30 грн). Доїхав до станції Восток, де розташована національна бібліотека Білорусі.

— Бібліотека — у формі багатогранника. Її називають діамантом. Дуже велика й гарна споруда, — розповідає Андрій Гіщак.

Він вважає, що оглянути Мінськ можна за тиждень. За три дні хлопець устиг подивитися чоловічий та жіночий бернардинські монастирі, пам"ятник Пушкіну. На площі Якуба Коласа побував біля фабрики жіночої білизни "Мілавіца".

Зараз ви читаєте новину «Мінська національна бібліотека зроблена у формі багатогранника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі