четвер, 03 грудня 2009 20:20

Леви нападають зграями

Автор: фото з сайту www.liveinternet.ru
  23-річний Майкл Рокфеллер, син мільярдера Нельсона Рокфеллера, 1961 року подорожував південним берегом Нової Гвінеї. Він збирав матеріал про папуасів із племені астам, які живуть в болотистих джунглях. Привіз їм залізні сокири, хотів зняти на кіноплівку б
23-річний Майкл Рокфеллер, син мільярдера Нельсона Рокфеллера, 1961 року подорожував південним берегом Нової Гвінеї. Він збирав матеріал про папуасів із племені астам, які живуть в болотистих джунглях. Привіз їм залізні сокири, хотів зняти на кіноплівку б

Ліси Уралу

2002 року біля річки Тобол з"явився вовк-людожер. Тварина нападала на одиноких грибників у лісі. Стрибала їм на спину, валила на землю й перегризала горло. За місяць вовк убив шість місцевих жителів. Після того, як покусав групу туристів, на нього почала полювати армія. Півтисячі солдатів прочісували ліс. Зловили вовка на 10-й день. Загнали його до річки та розстріляли.

Щороку вовки нападають на десятки туристів та місцевих жителів на Уралі. Багато хижаків хворі на сказ.

Північна Австралія

Морські крокодили щороку вбивають 2 тис. людей у Південній Азії. На півночі Австралії позаторік року від зубів рептилії загинули три туристи, 21 — зазнав поранень.

Середня вага дорослого крокодила — тонна, довжина — 6 м. Щелепами він може одним махом розтрощити череп буйволу. Полює на антилоп, черепах, свійських тварин. Часто від нападів крокодила гинуть рибалки.

Рептилія чекає, поки людина підійде до річки та нахилиться. Потім хапає її щелепами, збиває з ніг хвостом, тягне під воду. Ковтає великими шматками, після того, як жертва тоне.

Острови Індонезії

У віддалених лісах індонезійського регіону Іран-Джая живе плем"я даяків. Вони визнані урядом країни канібалами. На їхню територію не пускають нікого, окрім вчених під охороною солдатів.

Даяки полюють за людськими черепами й прикрашають ними свої домівки. Особливо полюбляють печінку, носи та м"ясо зі стегон.

Канібали особливо полюбляють печінку, носи та м"ясо зі стегон

Щовесни вождь племені вбиває шамана та з"їдає його мозок, аби перейняти чаклунську силу.

1999 року канібали напали на невелике село Джарка біля їхніх лісів. З"їли 500 людей.

Узбережжя Каліфорнії

За останні чотири роки на узбережжі Каліфорнії білі акули напали на півсотні туристів. З"їли трьох.

— Акул приваблює тепле море, багате на рибу. Людей вони часто плутають із нею, — каже київський іхтіолог Василь Кардаг, 39 років. — Довго підкрадаються, але швидко атакують. Аби не стати жертвою акули, пливіть до берега повільно, не робіть різких рухів.

У Каліфорнії біля пляжів ставлять металеві сітки. Огорожі мають захистити від хижаків. Але акули їх часто пробивають.

Останній напад акули на людину стався торік. Тоді риба покусала 15-річного хлопця нижче пояса. Йому зробили п"ять операцій, але врятувати праву ногу не вдалося.

Танзанія

На рівнині Серенгетті на людей нападають дикі леви. Щороку їхніми жертвами стають 30–40 осіб. Зазвичай це фермери та скотарі.

Туристи потерпають, коли мандрують самостійно та без зброї. Нападають леви зграями. Людину шматують, тягнуть до свого лігва і там їдять.

— Деякі туристи спеціально їдуть подивитися на левів та нехтують власною безпекою. Самі гуляють по савані, — каже киянин 23-річний Олексій Малюк. — У Танзанії нас попереджали, що спостерігати за левами можна лише біля дерев. Якщо раптом тварина почне до тебе бігти, швидко вилазити наверх.

2009-го уряд Танзанії заборонив заходити на територію савани без супроводу солдатів. Але за півроку по тому леви з"їли п"ять туристів.

Зараз ви читаєте новину «Леви нападають зграями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі