Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 16:27

До острова Кекова везуть на яхті зі скляним дном

У турецьких готелях на Середземномор"ї туроператори пропонують екскурсію до острова Кекова в районі Аланья. Із готелю в Анталії до острова їхати чотири години. Платимо $110 на двох.

Вирушаємо о 6.00. Харчуємося в придорожніх ресторанах. Безкоштовні страви — перчені. За напої тут правлять 2–3 євро, ще півцента коштує вхід до туалету.

До острова пливемо турецькою яхтою. Вона схожа на дерев"яний баркас із потертими сидіннями, другий поверх — навіс із дерева, обшитий пластиком. Дно в судні скляне. Через нього видно ґрунт Середземного моря. Біля острова Кекова після землетрусу під водою опинилося античне місто Силана, у ньому жили лікійці. З яхти можна побачити стародавні амфори, тарілки, намиста. Археологам заборонено діставати речі. Коли судно рухається, нічого цього не видно, бо працює мотор і багато бульбашок. Частину будинків, водних каналів, туалетів, бань, сходів видно на березі. Місто протяжністю 3 км можна оглянути за чотири години.

Кок на яхті ходить із голим торсом і має дреди (волосся, скручене в джгути. — "ГПУ"). Він пропонує туристам понюхати страви. Вісім смажених креветок, нанизаних на дерев"яний шампур, коштують $5. Три мідії та один варений рак — $8.  Кажуть, риби в цьому районі Середземного моря немає, її ловлять ближче до Кіпру. Там тепліша вода.

Наприкінці екскурсії яхта зупиняється посеред моря біля Кекова. Тут найчистіша  морська вода — блакитна, дно видно на глибині 8 м. Є дві підводні течії — тепла та холодна. Якщо замерзнеш, одразу можна зігрітися.

Під час купання туристів знімає фотограф з яхти. Коли ми виходимо на берег, він виставляє просто на пірсі на стенді пластикові тарілки, на круглому дні яких — фотографії туристів, напис англійською "Туреччина, Аланья" і дата. Просить 5 євро. Якщо ж турист сувеніру не купує, фотограф при ньому здирає фото із тарілки, щоб потім наклеїти інше.

Зараз ви читаєте новину «До острова Кекова везуть на яхті зі скляним дном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути