пʼятниця, 06 травня 2011 00:00

Дівчатам видовжують шиї металевими обручами

Автор: фото: Ольга ЧЕРНЕНКО
  Масайські жінки, які живуть на території Танзанії, змалку носять багато прикрас зі скла та металу. На шию дівчатам кріплять обручі, аби вона виростала довгою і тонкою
Масайські жінки, які живуть на території Танзанії, змалку носять багато прикрас зі скла та металу. На шию дівчатам кріплять обручі, аби вона виростала довгою і тонкою

— Коли подруга запропонувала поїхати в Танзанію на схід Африки, погодилася не задумуючись, — говорить 30-річна Ліна Бахмач із Києва. — Їхали не групою, а вдвох, готель замовили по інтернету. Обидві знаємо англійську мову. Перед поїздкою зробили щеплення від жовтої лихоманки. Пила таблетки від малярії, вони викликали яскраві сни.

Оселилися в 5-зірковому готелі із басейном на подвір'ї. Жили у двомісному будинку. Їли у ресторанах, в основному європейські страви. На гарнір часто брали смажені банани.

— У перші дні поїхали відпочивати на острів Занзібар. Там гарні пляжі й тепла вода Індійського океану. Один із сусідніх островів викупив Білл Ґейтс. До його території не можна підпливати ближче як на 100 метрів.

Ліна пірнала поблизу берега з аквалангом. Ходила на екскурсію до казематів у глиб острова, де колись тримали чорношкірих рабів.

— Побувала в місті Аруша. Воно найбільше після столиці Танзанії. Будинки обшарпані, переважно на два поверхи. Багато китайських ресторанів, фірм, товарів. Усе дешеве. Овочі продають просто на землі застеленій картоном.

У Танзанії живуть люди більш як 120 етнічних груп. Основні релігії — іслам і християнство. Напівдикі племена сповідують древні африканські релігії, наприклад, вуду.

— Їздили подивитися, як живуть масаї. Нас попередили, що треба їхати великою компанією, бо двох дівчат можуть пограбувати і зґвалтувати. Масаї мешкають у хижах 2 на 2 метри, покритих сухим пальмовим листям. Вирощують на городах помідори, огірки, перець, моркву, цибулю. Бананами замінюють картоплю. Випасають кіз і корів.

У сільських халупах немає електрики і телефонів. Чоловіки ходять у пов'язках на стегнах, жінки замотуються у покривала, щоб прикрити груди. Виготовляють маски і буси на продаж. Місцеві доброзичливі до туристів, радо фотографуються.

— Купила племіннику ікло лева. У масаїв є звичай — хлопець стає чоловіком і зараховується до племені, коли вб'є лева. Його зуб носить на шиї все життя. У придане за дружину має дати 12 корів, тому худоби в них багато. У масаїв прийнято пробивати дірку в шиї корови і пити звідти кров. Так набирають сили. Згодом рана заживає.

Дівчатам змалку кріплять на шию металеві обручі, аби вона виросла довгою і тонкою. Є звичай знімати ці кільця, якщо дружина зрадить. Тоді хребці переламуються і жінка вмирає. Один чоловік має багато дружин і купу дітей.

— Масаї прислуговують у готелях, продають сувеніри на пляжах. Знайомляться із білими жінками. Нас попередили, що в них найбільші у світі чоловічі органи і це приваблює багатьох європейок. Лікар у готелі застеріг, щоб були в цьому плані обережними. Жінок після сексу з масаями везуть до лікаря "зашивати". А від готелю до найближчої клініки було 40 кілометрів.

Подруги їздили на сафарі джипами. Бачили в заповіднику слонів, родину левів, бегемотів, пеліканів, буйволів. Виходити із машин не дозволяли.

Зараз ви читаєте новину «Дівчатам видовжують шиї металевими обручами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі