Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2007 14:41

Брати Крилови подорожують Кримом у мікроавтобусі

Автор: фото з родинного аpхіву Крилових
  Крилови беруть із собою до Криму великий стіл із двома лавками — для всієї родини. Торік Юрій Крилов пошив навіс із мішків з-під цукру — білий колір добре відбиває сонячне проміння. Діти два тижні цілими днями гуляють на свіжому повітрі. Батьки вважають,
Крилови беруть із собою до Криму великий стіл із двома лавками — для всієї родини. Торік Юрій Крилов пошив навіс із мішків з-під цукру — білий колір добре відбиває сонячне проміння. Діти два тижні цілими днями гуляють на свіжому повітрі. Батьки вважають,

"Протягом останніх восьми років ми з братом та сім"ями їздимо відпочивати на мікроавтобусі у Крим", — розповідає Валерій Крилов, 37 років, з міста Біла Церква, що під Києвом.

Відпочивати "за містом" чоловіки полюбили ще у школі. Тоді виїжджали на два-три дні — рибалили й купалися. З часом сімейне хобі переросло в щорічну подорож до Криму. Для поїздок Валерій облаштував мікроавтобус під трейлер — повитягав сидіння, зробив спальні місця, міні-кухню.

— У таку поїздку треба взяти багато речей, — каже Валерій. По-перше — воду. Ми беремо 300 літрів на 10–12 днів.

Пластикові пляшки для літнього відпочинку родина збирає кілька місяців. Бо біля селища Чорноморськ у західній частині Криму, де вони зупиняються, питної води немає звзагалі.

— Миємося у морі, — каже Крилов, — тож треба брати з собою не мило, а гель для душу — краще піниться і легше змивається.

А звичайною водою, що привозять із собою, родина миється за день до від"їзду.

— Навіть лікарі кажуть, — пояснює Валерій, — організм не оздоровлюється, якщо з нього змивати морську сіль. Вона має всмоктуватися через шкіру.

На родину з двох дорослих і двох дітей витрачають 1000 гривень

— Обов"язково потрібно взяти аптечку, — додає його брат Юрій Крилов. — Ліки мають бути і від перегріву, від ударів, подряпин, головного болю, тиску. Бо інколи буває приїжджаєш, три-чотири дні все отлічно, а потім починає нудити, поки не пристосуєшся до клімату.

Для шашликів у Крим, кажуть Крилови, треба брати свої дрова. Але купувати у супермаркетах не радять. Мовляв, раз купили гарний на вигляд ящик, а він виявився напівпорожнім. Тепер беруть із собою декілька колод. Їжу готують на плитці, що працює від невеликого газового балона. З Білої Церкви також везуть крупу, хліб, картоплю й пиво.

— Пива ми беремо з собою багато, — сміється Юрій, — 18 блоків — 100 літрів на чотирьох-п"ятьох. Біля моря, на свіжому повітрі воно п"ється, як вода, зовсім не відчуваєш хмелю.

Великий стіл із двома лавками родина складає у багажник машини. Поряд прилаштовує матраци — на них спатимуть жінки й діти. Кладуть палатки — місце ночівлі чоловіків. І навіс — під ним ховатимуться від сонця.

Крилови їдуть через усе південне узбережжя Криму. На декілька годин заїжджають у Ялту та Алупку — щоб діти погуляли містом. Потім у селище Міжводне — біля Чорноморська. Зазвичай воно стає кінцевою зупинкою.

— У великих містах не варто зупинятися, — радять чоловіки, — бо там повно відпочивальників. Хоча вдень іноді по дорозі заїжджаємо на пляжі пансіонатів у Ялті чи Алупці. Вхід коштує 1–2 гривні.

Тетяна, дружина Валерія, спочатку була проти такого безлюдного відпочинку, а потім звикла. Зрозуміла, що там ніхто по головах не бігає, як на решті узбережжя. Дітвора спокійно купається.

— Хоча якось після сильної грози наші дівчата попросилися додому, — додає Юрій. — Буває, вітер дує так сильно, що намет носить зі сторони в сторону. Особливо жінки бояться, коли вітром трейлер хитає.

Такий відпочинок обходиться недорого. На одну родину з двох дорослих і двох дітей Крилови витрачають 1000 гривень. Місцеві розповіли їм, як готувати рапанів. Тож мають завжди свіжі морепродукти.

— Найбільший привілей такого відпочинку — поруч немає інших людей. Якось діти розмалювали мене вночі фломастером. Ходив смугастим, — розказує Валерій. — У людному місці певно не виходив би з хати два дні.

За оренду треба залишити 500 доларів завдатку

У столичних фірмах з оренди радять взяти напрокат мікроавтобус. Треба залишити $500 завдатку. Принести паспорт та водійські права зі стажем водіння не менше трьох років. Доба оренди коштуватиме $100. Якщо машиною користуватися більше 10 діб, оплата зменшиться до $80.
Київський підприємець, який представився Павлом, продає німецький автотрейлер за $3600. У причепі 1991 року випуску є кухня, спальна кімната, біотуалет. Також умивальник, холодильник та газова плитка, що працює від балона.

Зараз ви читаєте новину «Брати Крилови подорожують Кримом у мікроавтобусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути