вівторок, 17 червня 2008 14:43

Аквапарк "Блакитна затока" працює на морській воді

Із одинадцяти українських аквапарків шість розташовані просто неба. Найбільший серед них — "Мис доброї надії" — у Бердянську Запорізької області. Тут працює 31 гірка-атракціон.

— Щовечора влаштовуємо аквадискотеки, — розказує Жанна Гарбузова, 58 років, менеджер аквапарку. — Із маленькими дітьми в нас працюють актори, одягнуті в костюми казкових героїв. Однак на території басейнів діти мають бути з дорослими.

Луцька турфірма "Магнолія-тревел" за 60 грн возить дітей і дорослих у Тернопільський аквапарк "Лімпопо". На території критого комплексу є шість басейнів, найглибший — 1,9 м, наймілкіший — 20 см. Тут працює єдиний в Україні мультимедійний атракціон-труба "Чорна діра". Під час спуску всередині проектується абстрактне кольорове зображення, грає музика. Висота атракціону — 20 м, довжина маршруту — 160 м.

— Частіше замовляють поїздки для дітей, — говорить Ірина Пенська, 42 роки, екскурсовод. — Для них в аквапарку є окрема дитяча зона.

Везуть відпочиваючих 2,5 години автобусом на 52 особи. Дорогою водій робить одну санітарну зупинку. Протягом подорожі екскурсовод розказує відпочивальникам цікаве з історії Волині, нагадує правила поводження на воді. В аквапарку відпочивають дві години. Із собою туристам треба мати купальні костюми та змінне взуття.

— Для дітей у аквапарку постійно діють знижки, — веде Пенська. — Часом діє акція "3 по 33". Це означає, що три години відпочинку коштуватиме 33 гривні. На вході працівники аквапарку вимірюють зріст дитини. При зрості менше 120 см вхід на територію безкоштовний.

Єдиний у Криму аквапарк "Блакитна затока" в Сімеїзі працює на морській воді. У тамтешніх басейнах воду для дорослих міняють кожні 12 годин, для дітей — кожні вісім. Усі атракціони спроектували так, щоб відвідувачі в аквапарку не стикалися один із одним.

— На території аквапарку є віп-зони, — говорить менеджер Тетяна Бабіна. — Вхід туди оплачується додатково — 100 гривень.

У кожному бунгало віп-зони є свій офіціант. Відпочивальникам надають окремий сейф для речей і шезлонг із матрацом.

Воду в басейні міняють кожні 12 годин

— У аквапарку "Мигдальний гай" в Алушті мені найбільше сподобався басейн із боковими хвилями, — згадує киянка Катерина Боброва, 32 роки. — Там можна лежати в крузі на воді й гойдатися, тіло повністю відпочиває.

У Севастопольському аквапарку "Зурбаган" діти молодшого віку можуть покататися на гірках, зроблених у формі звірів — кролика, восьминога, змії та слона заввишки від 1 м до 2,5. Малята до 89 см відвідують аквапарк безкоштовно.

На території аквапарку "Посейдон" у селищі Чорноморське на Одещині є площадка для бадмінтону, тенісні корти, поле для міні-гольфу й сауна.

Угорські рятувальники пересвистуються


Любов та Мирослав Поповичі з Ужгорода Закарпатської області їздять на вихідні в аквапарк угорського міста Гойду-Собусло.
— Коли я з"їжджала з гірки, рятувальник згори свиснув у свисток рятувальнику здолу, — розказує 26-річна Любов. — Коли я з"їхала, рятувальник знизу просигналізував, що можна відпускати наступного.
Вхід на територію коштує близько 70 грн. Тут можна перебувати весь день.

Зараз ви читаєте новину «Аквапарк "Блакитна затока" працює на морській воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі