субота, 09 березня 2013 15:00
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко

Де загине "Міцний горішок"

– Нащо тобі товстий Брюс Віл­ліс? – мама до моєї затії подивитися п'яту частину "Міцного горішка" поставилася скептично.

– Ну як, це ж Джон Макклейн, герой дитинства, перше кохання. Що б ми взагалі робили, якби він періодично не рятував світ? – кажу і таки купую квиток.

"Не їдь туди. Це ж Росія, у них усе не по-людськи", – попереджає Макклейна колега. Але герой вирушає до Москви. "Чого не зробиш заради дитини", – каже. Його вже дорослого сина звинувачують у вбивстві.

Це ж Росія, у них усе не по-людськи

Макклейн-молодший – весь у тата. Як агент ЦРУ виконує супер-секретне завдання. За ними москвичі гасають на крадених авто, розстрілюють готель із гелікоптера. І тут  з'ясовується, що сейф із компроматом на російського чиновника-мафіозі захований у Прип'яті. Макклейни мчать туди. Через кордон, без паспортів і грошей, краденою тачкою з багажником, ущерть забитим зброєю. Куди дивиться наша митниця – не зрозуміло.

Під кінець "передсмертної" промови Макклейна у мене набігала сльоза – не так від того, що головний герой загине, як із гордості, що станеться це в Україні. І наша країна ввійде в історію кінематографа як місце смерті непереможного Макклейна.

Навіть засмутилася, коли вони із сином уцілілі поверталися додому приватним літаком. Але голов­не – нарешті нам пояснили, чому рвонула Чорнобильська АЕС. Виявляється, двоє москвичів видобували там уже збагачений уран. Загралися, щось пішло не так.

Україна раптом стала популярною у світовому кіно. А чиновників – не тільки колишніх, а й теперішніх мафіозі – у нас хоч позичай. Рятувати є від кого. Можливо, у шостій частині Макклейн візьметься за них.

Зараз ви читаєте новину «Де загине "Міцний горішок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі