пʼятниця, 05 вересня 2008 18:34
Вікторія Стах
Вікторія Стах
Вікторія Стах

Сон про гроші

 

Чоловік моєї приятельки поїхав у відрядження. Ми посиділи в кав"ярні, й Таня вирішила, що їй страшно повертатися додому. Вирушили до мене. Насмажили курячих котлет і сіли їсти їх на балконі, запиваючи холодним пивом. Філософствували про знаки, які нам дарує доля.

Навколо крутилися мої четверо котів. А Таня сумувала, бо її кіт залишився вдома сам. Вона шукала раціональне пояснення, чому їй так закортіло в мене заночувати. Вирішила, що це теж знак: дуже хотілося побачити сон на новому місці. Кажуть, такі сни віщі.

Вранці Таня радісно повідомила, що вві сні літала. До того ж не сама, а на пару зі своїм котом. Начебто вони залетіли до супермаркету й узялися згрібати з полиць різні смакоти.

— Польоти вві сні свідчать про красу людської душі, — авторитетно виголосила Таня.

Я зіронізувала, що то залишений напризволяще кіт посилав промені зневаги, а поцуплені із супермаркету харчі свідчать про злодійкуватість її натури.

Однак мені щось муляло, а що — збагнути не могла. Може, те, що сама давненько вві сні не літала?

Ми частенько працювали з кумом

Наступної ночі лягла спати з чіткою установкою на політ. А наснився людський послід — символ, який завжди сниться моєму кумові до грошей. Ми частенько з ним працювали. Коли працедавці затримували платню, я цікавилася в нього, чи йому часом не наснилося "оте-о". Коли кум казав, що "оте-о" нарешті наснилося, то не лише я, а й увесь трудовий колектив був упевнений: дадуть платню. Збоїв не траплялося ніколи.

Спершу я зраділа, що й сама перетворилася на таку собі грошову провидицю. Потім замислилася. Бо ніхто з працедавців не був мені винен грошей. Аж нарешті з жахом згадала, що це я сама винна кумові гроші.

Зараз ви читаєте новину «Сон про гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі