вівторок, 20 серпня 2019 07:05

"Зоря" не має шансів пройти до групового турніру Ліги Європи

У четвер, 22 серпня, луганська "Зоря" гратиме матч останнього кваліфікаційного раунду Ліги Європи з футболу. Суперник — іспанський "Еспаньйол" із Барселони.

— Цей клуб — фаворит двобою, — каже 62-річний Віктор Грачов, колишній нападаючий донецького "Шахтаря". — Команда представляє чемпіонат Іспанії, набагато сильніший від українського. Виліт іспанської команди на такій ранній стадії сприйматиметься як сенсація. Несподіванки у футболі трапляються, але для цього мають бути підстави. Поки що таких підстав для проходу "Зорі" я не бачу.

Чому?

— Новий тренер луганців Віктор Скрипник прийшов улітку. Це не найкращий час для зміни гри — переходу від контратакувальної манери до позиційного наступу. Взимку для цього є два місяці, а влітку — три тижні. У матчі другого відбірного раунду з чорногорською "Будучностю" "Зоря" сподобалася більше. Видно було, що гравці намагаються зламати оборону суперника через дрібний швидкий пас у середині поля, не б'ють м'яч абикуди. Очікував удосконалення концепції в матчах із болгарським ЦСКА. Однак цього не сталося. Матч-відповідь узагалі був валідольний. Болгари атакували вдесятьох, створювали моменти, а "Зоря" лише тримала м'яч. Якщо команда під керівництвом нового тренера прогресує — у неї збільшується швидкість, і, як наслідок — кількість голевих моментів. "Зоря" в двох матчах із ЦСКА і в грі з "Олександрією" не вразила кількістю голевих моментів. Тому я занепокоєно чекаю зустрічей з "Еспаньолом". Іспанці теж не сподобалися на старті своєї першості, але загальний клас суперника — значно вищий.

"Зоря" втрачає провідних виконавців. Русин не гратиме через дискваліфікацію, Вернидуб — через травму. Це ускладнює ситуацію?

— Значно. Вернидуб — сильний захисник, який чудово грає на "високих" м'ячах, хоча іспанці навряд чи часто використовуватимуть подачі. Але це послаблення конкуренції — привід розслабитися решті. Русин нині — лідер атаки, але він пропускатиме першу гру. Великою мірою в ній усе й вирішуватиметься.

Футбол. Чемпіонат України 2019/20. Прем'єр‑ліга

Перший етап. Четвертий тур

"Львів" — "Шахтар", Донецьк — 0:2
"Зоря", Луганськ — "Олександрія", Кіровоградщина — 1:2
"Ворскла", Полтава — "Дніпро-1" — 1:1
"Олімпік", Донецьк — "Карпати", Львів — 1:3
"Десна", Чернігів — "Колос", Ковалівка, Васильківський район, Київщина — 0:0

П'ятий тур. 24 серпня, субота

14:00 "Колос" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 2"
17:00 "Олександрія" — "Десна" ТБ: "Футбол 2"
19:30 "Динамо" — "Олімпік" ТБ: "2+2"
25 серпня, неділя
17:00 "Карпати" — "Зоря" ТБ: ­Уніан
19:30 "Шахтар" — "Маріуполь" ТБ: "Футбол 1"
26 серпня, понеділок
19:00 "Дніпро-1" — "Львів" ТБ: ­Уніан

Ліга Європи 2019/20

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд. Повторні матчі

"Зоря", Луганськ, Україна — ЦСКА, Софія, Болгарія — 1:0. Перший матч — 1:1
АЗ, Алкмаар, Нідерланди — "Маріуполь", Донеччина — 4:0.
Перший матч — 0:0

Четвертий, останній, кваліфікаційний раунд

Перший матч
22 серпня, четвер
"Еспаньйол", Барселона, Іспанія — "Зоря", Луганськ, Україна
22:00 за київським часом. ТБ: ­Уніан

Чемпіонат Іспанії

Перший тур

"Еспаньйол" — "Севілья" — 0:2

Зараз ви читаєте новину «"Зоря" не має шансів пройти до групового турніру Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі