четвер, 14 січня 2021 00:20

Зінченкові логічно залишитися в "Манчестер Сіті"

В Олександра Зінченка є хороший ігровий характер. Українець любить те, чим займається. Грає не за зар­плату, а тому, що йому цікаво. В чемпіонському сезоні "Сіті" 2018/2019 Зінченко, за всіх проблем у захисті, потрапив у ритм команди.

З головним конкурентом українця Бенжаменом Менді історія поки що не зрозуміла. Важко сказати, чому його запросили в команду. Може видати два хороші матчі, потім провалитися, а вже після цього взагалі не грати. Зінченко такий хлопець, що коли виходить, то грає. Не без помилок, але до них ставиться професійно. Робить із них висновки. Йому потрібно знайти свою хвилю, а на ній Олександр зможе протриматися доволі довго.

Важко говорити про основних захисників "Ман Сіті", бо команда не діє від оборони. Зрозуміло, що тут ротація буде постійна. Хосеп Ґвардіола тримає в обоймі українця та продовжує розраховувати на нього в майбутньому.

Зінченко — не той футболіст, без якого "Ман Сіті" не зможе грати. Він перебуває між основним складом і лавою запасних. Не впливає на дії команди за своєї відсутності, але додає їй сили, коли на полі.

На позиції лівого захисника характеристики Зінченка не стали гірші. Якщо зможе грати інтенсивно, як Ілкай Гюндоран, то його можна спробувати в середині поля. Але не факт, що вийде. Баланс фізики й атлетизму для цієї позиції недостатній для "Манчестер Сіті" й англійської прем'єр-ліги. Там виступають двожильні й легкі футболісти. Зінченко легкий, але не двожильний.

Його хоче залучити італійський "Лаціо". В середині поля в серії "А" Зінченку буде важко. Він може в Італії не розкритися. Там міцніші люди мають грати. Малиновський, який виступає за "Аталанту", — міцніший.

"Манчестер Сіті" грає у кількох турнірах. В час коронавірусу потрібна широка лава запасних. В останніх матчах українець виходив на поле проти топсуперників — "Челсі" та "Манчестер Юнайтед", команда перемагала. Зважаючи на це, можна сподіватися на достатню практику в самому "Сіті" навесні й гарну форму для збірної України під Євро-2020/2021.

Зараз ви читаєте новину «Зінченкові логічно залишитися в "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі