середа, 21 лютого 2007 15:46

Зідану пропонують повернутися

Автор: фото: reuters
  Зінедін Зідан та його дружина Вероніка відвідали Таїланд. У вихідні там відбудеться благодійний футбольний матч. Усі кошти від продажу квитків підуть на боротьбу зі СНІДом. Зідан зіграє по 20 хвилин за кожну з команд. А у понеділок Зінедін та Вероніка спо
Зінедін Зідан та його дружина Вероніка відвідали Таїланд. У вихідні там відбудеться благодійний футбольний матч. Усі кошти від продажу квитків підуть на боротьбу зі СНІДом. Зідан зіграє по 20 хвилин за кожну з команд. А у понеділок Зінедін та Вероніка спо

Колишній капітан збірної Франції, 34-річний Зінедін Зідан, отримав пропозицію повернутися на футбольне поле. Американський клуб "Чикаго Файр" запросив його до команди. Реакція Зідана поки що невідома.

Дати позитивну відповідь француза можуть змусити принаймні дві обставини. По-перше, для зірок світового футболу грати у США — звична річ. Так свого часу вчиняли бразилець Пеле, німець Беккенбауер, голландець Кройфф. У тому ж "Чикаго" грав болгарин Стоїчков. Ще один приклад — колишній партнер Зізу по "Реалу" Девід Бекхем. Улітку він поїде до Лос-Анджелеса і заробить там $250 млн за 5 років. Друга причина — власне фінансова: американські клуби пропонують високі гонорари. Торік Зідан на футбольному полі заробив $18 млн.

Бекхема змусила переїхати до США його дружина Вікторія. Генеральний менеджер мюнхенської "Баварії" Улі Хенесс навіть назвав її "смертю для футболу". Зідан також підвладний своїй дружині Вероніці. Саме вона, іспанка за національністю, 5,5 року тому змусила чоловіка перейти з туринського "Ювентуса" до мадридського "Реала".

Зідан завершив кар"єру 9 липня минулого року. Він виграв усі футбольні титули: був чемпіоном світу та Європи, Італії та Іспанії, вигравав Лігу чемпіонів, суперкубок Європи та Міжконтинентальний кубок, тричі його визнавали найкращим футболістом світу. Останнім матчем для Зізу став фінал Кубка світу, в якому французи програли італійцям, а самого Зінедіна вилучили з поля за удар головою в груди італійця Марко Матерацці. За це Зідан заплатив $5 тис. Восени він почав працювати футбольним коментатором на французькому "Канал плюс". Планує також відкрити власний футбольний клуб у передмісті Мадрида.

25 березня Зідан візьме участь у міні-футбольному турнірі у Франції. Разом із ним на майданчик вийдуть найкращий футболіст Європи-1991 француз Жан-П"єр Папен, чемпіони світу-1994 бразильці Раї та Леонардо.

Зараз ви читаєте новину «Зідану пропонують повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі