понеділок, 29 жовтня 2007 17:03

"Зенит" лідирує в чемпіонаті Росії

Автор: фото: reuters/Dylan Martinez
  Гол у ворота ”Манчестер Сіті” Андрій Шевченко (№7) забив на 90 хвилині. На фото він бореться із хорватом Ведраном Чорлукою
Гол у ворота ”Манчестер Сіті” Андрій Шевченко (№7) забив на 90 хвилині. На фото він бореться із хорватом Ведраном Чорлукою

Пітерський "Зеніт" став одноосібним лідером футбольного чемпіонату Росії. Минулої неділі в Нальчику підопічні Діка Адвоката переграли місцевий "Спартак" — 3:0. "Зеніт" на два очки випереджає московський "Спартак". Команда Станіслава Черчесова в гостях не змогла переграти раменський "Сатурн" — 0:0.

— Упродовж зустрічі "Спартак" мав солідний вигляд, — каже "ГПУ" колишній тренер цієї команди В"ячеслав Грозний, 51 рік. — Можливо, наприкінці матчу москвичам не вистачило сил, і вони пропускали контратаки суперника. Хто стане чемпіоном, не прогнозуватиму. Ясно одне: на фініші чемпіонату краще залежати від себе.

Чемпіонат Росії закінчується 11 листопада. Командам залишилося провести два тури. У наступному "Зеніт" прийматиме ФК "Москва", яка йде третьою та має теоретичні шанси на друге місце й потрапляння до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Останній матч чемпіонату пітерці зіграють у Раменському — тамтешній "Сатурн" бореться за місце в Кубку УЄФА 2008/09.

— Результат цього поєдинку залежатиме від мотивації раменців, — вважає Грозний.

У чемпіонаті Італії зустрічалися суперники українських клубів у Лізі чемпіонів. "Мілан" приймав "Рому" й поступився — 0:1.

— Навіть без травмованого Тотті гості були кращими в організації гри, — каже експерт. — "Мілан" нині розбалансований.

У Неаполі місцевий "Наполі" переграв "Ювентус" — 3:1. Гості відкрили рахунок, південна команда швидко його зрівняла, а вирішальні м"ячі "Наполі" забив після двох "лівих" пенальті. Після гри навіть президент неаполітанців Де Лаурентіс визнав помилки арбітра — у футболі суддям слід застосовувати відеоповтор.

У Палермо "Інтер" зіграв унічию (0:0). Міланці після 9 турів лідирують — 21 очко. На три менше в "Роми", на чотири — в "Ювентуса" та "Фіорентини". "Мілан" має 10 очок і посідає 13-те місце.

Форвард збірної України Андрій Воронін, 28 років, вийшов у стартовому складі англійського "Ліверпуля", що грав проти "Арсеналу". Одесит зіграв 65 хв. і отримав попередження. Матч закінчився внічию — 1:1.

— Помітно, що тренер "Ліверпуля" Бенітес дедалі більше довіряє Вороніну. У цьому матчі він також був активним, непогано підігрував партнерам, — зауважує Грозний.

Капітан збірної України Андрій Шевченко, 31 рік, забив перший м"яч у чемпіонаті англійської прем"єр-ліги 2007/08. Його "Челсі" розтрощив "Манчестер Сіті" — 6:0. Шевченко вийшов на заміну на 67 хв., а на останній встановив остаточний рахунок.

"Манчестер Юнайтед" переграв "Мідлсбро". Учетверте поспіль"МЮ" забив чотири м"ячі. Потенційний лідер турніру "Арсенал", який втратив на три очки менше, ніж "МЮ". "Челсі" йде четвертим, "Ліверпуль" — шостим.

Іспанська "Валенсія" звільнила тренера Кіке Флореса. Команда програла на виїзді "Севільї" — 0:3, яку в ролі наставника вивів на поєдинок Маноло Хіменес. Колишній тренер володаря Кубка УЄФА Хуанде Рамос очолив англійський "Тоттенхем" та отримуватиме 10 млн євро на рік.

Новий тренер і в румунської "Стяуа" — колишній гравець цього клубу та італійської "Фіорентини" 43-річний Маріуш Лекетуш.

Зараз ви читаєте новину «"Зенит" лідирує в чемпіонаті Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі