понеділок, 02 червня 2008 17:44

Збірна України перемогла у Швеції

Автор: фото: REUTERS/Bob Strong
  Щойно Сергій Назаренко (№18) забив гол у ворота збірної Швеції. Це п’ятий м’яч півзахсиника за збірну України. Назаренка вітають Дмитро Чигринський (№16) та Сергій Кравченко
Щойно Сергій Назаренко (№18) забив гол у ворота збірної Швеції. Це п’ятий м’яч півзахсиника за збірну України. Назаренка вітають Дмитро Чигринський (№16) та Сергій Кравченко

Збірна України здобула першу виїзну перемогу під керівництвом Олексія Михайличенка, 45 років. У Стокгольмі українці перемогли збірну Швеції — 1:0. На 82-й хв. гол забив півзахисник "Дніпра" Сергій Назаренко.

Україна грала без нападаючих Андрія Шевченка, Андрія Вороніна та півзахисників "Зеніта" і "Спартака" Анатолія Тимощука і Максима Калиниченка. Форвардів замінили Євген Селезньов і Володимир Гоменюк, а замість російських легіонерів вийшли гравець "Ворскли" Сергій Кравченко та Сергій Назаренко.

— Вважав і вважаю Михайличенка сильним спеціалістом, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років. — Дивлячись на матч зі Швецією, укотре переконався в цьому. По-перше, Михайличенко не побоявся взяти на себе відповідальність за поразку від голландців. По-друге, зробив після неї правильні висновки. Насамперед попрацював із психологією гравців — фізику за такий період не підтягнеш все одно. І гості відіграли більш сконцентровано та розкуто водночас, ніж у Роттердамі. В українців краще тримався м"яч, хоча і невимушених помилок вистачало. Форварди постійно рухалися і пропонували себе. Шевченкові треба терміново шукати клуб, інакше він фізично не витримає конкуренції.

Кравченко не боявся брати на себе розвиток атак, хоча і помилявся. Нічого, це прийде з досвідом.

Шведи грали на повну силу?

— Їх тренер експериментував зі складом, це нормально перед Євро. Не побачив нормальної організації атак у Швеції. Тільки в кінці першого тайму проходили короткі "стіночки", і наші в обороні не завжди встигали за шведами. Ібрагімович спочатку був активним, а після перерви став берегти себе. Ларссон багато бігати не може — так, підставити ногу. Але Пятов зіграв безпомилково.

Матч у Стокгольмі показав, що треба більше довіряти новачкам?

— Михайличенко розбереться. Я думаю так: стартовий склад має комплектуватися з людей, які стабільно грають у клубах — у них немає проблем із фізичною готовністю. А мотивація новачків, звичайно, більша, ніж ветеранів.

Наступний товариський матч збірна України проведе у Львові 20 серпня. Суперником команди Михайличенка стане команда Польщі.


Швеція — Україна — 0:1 (0:0)

1 червня. Стокгольм (Швеція). Стадіон "Расунда".

25 203 глядачів (розрахований на 35 740).

Суддя: Т. Айнваллер (Австрія).

Швеція: Ісакссон (Шаабан, 46), С. Ларссон (Юнґберґ, 46), Мельберг, Ханссон, Нільсон, Александерссон, Ліндерот (Свенссон, 56), Вільхельмссон, Чельстрем, Х. Ларссон, Ібрагімович (Ельмандер, 56; Альбек, 77).

Тренер: Ларс Лагербек

Україна: П"ятов, Ярмаш, Русол (Чигринський, 46), Кучер, Шевчук, Гай, Левченко (Мандзюк, 46), Назаренко, С. Кравченко, Гоменюк (Гладкий, 66), Селезньов.

Тренер: Олексій Михайличенко.

Гол: Назаренко (82)

Зараз ви читаєте новину «Збірна України перемогла у Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі