понеділок, 07 травня 2007 16:48

Заяєв прогнозував перемогу Харкова

Донецький "Шахтар" удруге поспіль програв домашній матч чемпіонату України. Два тижні тому чемпіон програв дніпропетровському "Дніпру" — 2:3, а минулої неділі поступився одноіменному харківському клубу — 1:2. Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років, вважає, що долю чемпіонства вже вирішено.

— "Динамо" має перевагу в шість очок, — каже він. — За п"ять турів кияни її не розтринькають. Ну і добре, клуб 80-річчя святкує. У принципі кияни можуть втратити очки в матчах, що залишилися. Але "Шахтар" зараз настільки слабкий, що цим не скористається.

Чому в останніх матчах "Шахтар" грає невдало?

— Психологічно команда нестійка для того, щоб нормально пережити драму після "Севільї". По-друге, після втрати Тимощука її гра явно незбалансована. Кількісно колишнього капітана наче є ким замінити, якісно — ні Левандовський, ні Хюбшманн цього зробити не можуть. У бразильських опорних я не вірю. Принаймні в тих, що є в "Шахтарі". По-третє, внутрішні чвари. Маріка, співвітчизник Луческу, явно не хоче грати за цю команду. Матузалема теж тримає тільки сума контракту. Інакше повернувся б до Італії.

Луческу вичерпав себе як тренер "Шахтаря"?

— Справді не бачу, що він може дати команді. Гравці тренера не сприймають. Я прогнозував перемогу "Харкова" в Донецьку ще до матчу. Правда, з рахунком 1:0.

У ворота "Харкова" гірники били два пенальті. Справедливо?

— Я ці пенальті не побачив. Принаймні приводів скаржитися на арбітра в наставника "Шахтаря" немає. "Скаржитися" можна на голкіпера гостей — Худжамов спіймав кураж.

Як далеко може піти "Харків"?

— Безсонов (головний тренер команди. — "ГПУ") класно налаштовує команду, але, крім самовідданості, вона нічого не демонструє. Усе це тимчасово. "Арсенал" ще краще грав у осінній частині сезону.




Футбол. Чемпіонат України.Результати матчів 25 туру


    "Динамо" (Київ) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 2:0

    "Шахтар" (Донецьк) — ФК "Харків" (Харків) — 1:2

    "Металіст" (Харків) — "Арсенал" (Київ) — 5:1

    "Зоря" (Луганськ) — "Металург" (Донецьк) — 1:0

    "Чорноморець" (Одеса) — "Таврія" (Сімферополь) — 0:0

    "Кривбас" (Кривий Ріг) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 0:0

    "Металург" (Запоріжжя) — "Ворскла" (Полтава) — 0:0

    "Карпати" (Львів) — "Сталь" (Алчевськ) — 3:1


Турнірна таблиця:


 1. Динамо  63
 2. Шахтар  57
 3. Металіст  48
 4. Дніпро  39
 5. Таврія  35
 6. Карпати  35
 7. Чорноморець  31
 8. Металург З  30
 9. Кривбас  30
10. Металург Д   29
 11. ФК Харків  29
 12. Арсенал  27
 13. Зоря  24
 14. Ворскла  22
 15. Іллічівець  22
 16. Сталь  20

Зараз ви читаєте новину «Заяєв прогнозував перемогу Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі