понеділок, 14 січня 2008 18:14

За Кравченка ведуть війну Коломойський та Ахметов

Автор: фото: PHL
  Костянтин Кравченко (№20) у матчі молодіжних збірних України та Туреччини
Костянтин Кравченко (№20) у матчі молодіжних збірних України та Туреччини

Сьогодні бюро Професійної футбольної Ліги розглядатиме справу Костянтина Кравченка, 21 рік. Півзахисник "Дніпра" наприкінці грудня вирішив залишити клуб і перейти до табору донецького "Шахтаря".

1 липня 2006 року Кравченко продовжив угоду з "Дніпром" на три роки. За словами агента гравця Олега Єрьоміна, там був спеціальний пункт: якщо "Дніпру" запропонують за перехід футболіста $5 млн, дніпропетровці зобов"язуються відпустити його. "Шахтар" заявив про готовність виплатити ці гроші, і Кравченко новий рік розпочав у тренувальному таборі гірників.

Проте "Дніпру" $5 млн виявилося замало. Керівництво лідера чемпіонату України хоче отримати від "Шахтаря" $6 млн, враховуючи податок на додану вартість. Це 20% від суми контракту. Але хто його платитиме — продавець чи покупець — нині невідомо. "Шахтар" посилається на те, що у контракті Кравченка, зміст якого офіційно не оприлюднено, чітко вказано — $5 млн, без усіляких ПДВ. "Дніпро" наполягає на тому, що футболіст не має права тренуватися з "Шахтарем", бо усіма трансферними правами на півзахисника володіє дніпропетровський клуб.

У цій історії зрозуміло одне: у весняній частині сезону Кравченко за "Дніпро" не гратиме. По-перше, це підтвердив генеральний директор дніпропетровців Андрій Стеценко. По-друге, взимку "дніпряни" уже купили кілька виконавців, які можуть замінити Кравченка.

Ситуацію навколо футболіста пов"язують з особистим протистоянням власників "Дніпра" та "Шахтаря" — Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова. У жовтні Ахметов став власником "Дніпроенерго", — компанії, на яку націлювався Коломойський. Заплатити зайвий мільйон для власника "Шахтаря", який улітку витратив на придбання новачків понад $75 млн, — не проблема. Тут справа принципу — ще раз утерти носа опонентові.

1986, 24 вересня — Костянтин Кравченко народився у Дніпропетровську
2001 — став виступати за "Дніпро-3"
2004 — дебютував у вищій лізі за "Дніпро", став бронзовим призером юніорського чемпіонату Європи
Гравець молодіжної збірної України. За "Дніпро" провів 75 матчів, забив п"ять м"ячів.
Контракт із "Дніпром" закінчується 1 липня 2009 року

Зараз ви читаєте новину «За Кравченка ведуть війну Коломойський та Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі