четвер, 07 жовтня 2010 01:01

За Хав'єра Пасторе треба заплатити 50 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Stefano Rellandini
  Хав’єр Пасторе (№27) грає в чемпіонаті Італії другий сезон. На фото він протистоїть захиснику ”Інтера” Крістіану Ківу
Хав’єр Пасторе (№27) грає в чемпіонаті Італії другий сезон. На фото він протистоїть захиснику ”Інтера” Крістіану Ківу
У футбольному чемпіонаті Італії зіграно шість турів. Одним із найяскравіших гравців за цей період став 21-річний аргентинець Хав'єр Пасторе. Він виступає за "Палермо". Сицилійський клуб торік улітку купив футболіста в аргентинського "Уракана" за 8 млн євро. Нині президент "Палермо" Мауріціо Дзампаріні оцінює півзахисника у 50 млн і називає його "новим Зіданом". Ще рік тому Пасторе був "новим Кака", а "Мілан", продавши бразильця до мадридського "Реалу", розраховував замінити його на Пасторе, але не зміг знайти коштів для придбання аргентинця. Тепер міланські керівники кусають лікті, а віце-президент клубу Адріано Галліані щодня дзвонить Дзампаріні з проханням трансферу Пасторе.

Однак тепер виграти боротьбу за плеймейкера буде надзвичайно складно. Дзампаріні розуміє, що амбіції його клубу не зможуть задовольнити футболіста і влітку його треба продати. Звична практика для "Вольсбурга": виховуючи молодих талантів, Дзампаріні потім продає їх за чималі гроші. Останній приклад - данський захисник Саймон К'яєр, який перебрався до німецького "Вольфсбурга".

Із фінансової точки зору, найперший претендент на Пасторе - англійський "Манчестер Сіті". Арабський шейх Мансур, який володіє клубом, здатний викласти 50 млн, а самому гравцеві платити щороку 10 млн. Це більше, ніж у 20 разів перевищує оклад футболіста в "Палермо" - Дзампаріні платить головній "зірці" клубу 400 тис. євро.

Потенційно Пасторе у "МС" може зустрітися зі своїм співвітчизником Карлосом Тевесом, але навряд чи цей факт схилить півзахисника до переїзду в Туманний Альбіон. Ігрові характеристики аргентинця не зовсім підходять для англійської прем'єр-ліги. Пасторе чудово бачить поле, добре обігрується у пас на коротку та середню відстань, має прекрасний дриблінг та відчуття позиції. Але він не надто сильний фізично й не дуже добре грає головою. Без цього закріпитися в найсильнішій лізі світу важко.

Тому Пасторе схиляється до переходу в іспанську "Барселону". Ігрова модель цієї команди йому ближче: витончена комбінаційна гра в короткий пас, залучення до атак великої кількості футболістів - те, що треба вихованцеві "Уракана". "Барселона" активно цікавиться Пасторе, що міг би замінити немолодого Хаві, який все частіше потребує відпочинку.

- Чи коштую я 50 мільйонів? Не знаю, - скромно каже аргентинець. - Поки що конкретних пропозицій не було, але я мрію зіграти в одній команді з Ліонелем Мессі.

Зараз ви читаєте новину «За Хав'єра Пасторе треба заплатити 50 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі