вівторок, 16 жовтня 2007 16:52

За Фарери грають любителі

Cьогодні футбольна збірна України проведе відбірний матч чемпіонату Європи-2008 проти команди з Фарерських островів. Поєдинок розпочнеться на Олімпійському стадіоні Києва о 19.00. Трансляція в прямому ефірі — на телеканалі УТ-1.

Збірна Фарер — одна з найслабших команд Європи. У відборах до Кубка світу та чемпіонату Європи острів"яни беруть участь із 1990 року. Жодного разу пробитися до фінальної частини їм не вдалося. Хоча у стартовому для себе турнірі — кваліфікації до Євро-1992 — фарерці стали авторами гучної сенсації, обігравши Австрію (1:0), учасника Мундіалю-1990.

1993 року збірну Фарер очолив данець Алан Симонсен. Під його керівництвом фарерці не досягли особливих успіхів — у їхньому активі лише домашня нічия (2:2) зі Словенією у відборі до Кубка світу-2002.

Із 2005 року збірну Фарер очолив місцевий фахівець Йоґван Мартін Ольсен. У нинішньому відбірному циклі його команда програла всі зустрічі. Зокрема домашній поєдинок Україні — 0:2. Зате фарерцям вдалося взяти ворота найкращого воротаря планети — італійця Джанлуїджі Буффона. Острів"яни у рідному Торсхавні поступилися чемпіонам світу з мінімальним рахунком — 1:2.

Більшість гравців збірної Фарер — любителі. Футболом займаються у вільний від роботи час. Основний голкіпер команди Якуп Міккельсен працює шкільним вчителем, а півзахисник Мікк"ял Томассен служить у поліції.

Зараз ви читаєте новину «За Фарери грають любителі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі