середа, 01 вересня 2010 06:57

В"ячеслав Сенченко вдруге захистив чемпіонський титул

Автор: фото з сайта www.union-boxing.com
  В’ячеслав Сенченко (праворуч) атакує Чарлі Хосе Наварро
В’ячеслав Сенченко (праворуч) атакує Чарлі Хосе Наварро

30 серпня донеччанин 32-річний В"ячеслав Сенченко (31 перемога, нуль поразок, нуль нічиїх, 20 нокаутів) успішно відстояв свій титул чемпіона світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг. Його суперником був боксер із Венесуели 30-річний Чарлі Хосе Наварро (18 перемог, чотири поразки, нуль нічиїх, 13 нокаутів). Бійці провели в рингу всі 12 раундів.  За їх підсумком судді одностайно визначили переможцем українця — 116:113 і 115:113 (двічі).

Бій відбувся на центральній площі Донецька в рамках масштабного вечора боксу. Його організувала місцева компанія "Юніон боксинґ промоушен", яку представляє український чемпіон. Своє "Приготуйтеся до бійки!" вперше в Україні затягнув відомий ринг-анонсер Майкл Баффер. А рефері центрального бою став Стів Смуґер.

Перша половина поєдинку пройшла за переваги вищого на зріст українця. Він установив вигідну для себе далеку дистанцію і раз по раз проводив одиночні удари або двійки. В"ячеслав успішно перехоплював атаки суперника і контратакував. У другому раунді у нього пройшов жорсткий аперкот правою в голову. В четвертому і п"ятому раундах Сенченко пристрілявся правими прямими. Наварро захитався, але встояв.

Починаючи з шостого раунду венесуелець підняв темп і почав працювати першим номером. Він нав"язав українцеві розмін на середній дистанції, проводив багато ударів, більшість із яких — з захисту суперника. Сенченко бив менше, зате акцентованіше. Заключні раунди нагадували рубку, і навіть у цьому компоненті чемпіон не поступався претендентові. Українець завершив поєдинок із закривавленим обличчям, Наварро — з гематомами довкола очей.

Сенченко бив менше, зате акцентованіше

Сенченко здобув свою першу перемогу під керівництвом тренера Фредді Роача. Кардинальних змін у боксуванні В"ячеслава помітно не було.

Для донеччанина перемога над Наварро стала другим успішним захистом чемпіонського титулу. Він здобув пояс торік 10 квітня в Донецьку. Сенченко став сьомим в історії українським чемпіоном світу. Торік 3 жовтня В"ячеслав провів перший успішний захист, перемігши у Донецьку японця Мотокі Сасакі — також за одностайним рішенням суддів.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Сенченко вдруге захистив чемпіонський титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі