четвер, 29 жовтня 2020 00:31

Втрата Вірджила Дейка стане проблемою для "Ліверпуля"

Захисник "Ліверпуля" 29-річний Вірджил ван Дейк травмував коліно. Він пропустить сім-вісім місяців.

— Номінально його має хтось заміняти, — каже футбольний експерт Всеволод Кевлич, 50 років. — Схоже, тренер Юрґен Клопп обрав півзахисника Фабіньйо, який грав в останніх матчах на цій позиції. У нього добре виходить. Бразилець може "читати" ситуацію. Маючи половину антропометрії нідерландського захисника, Фабіньйо вміє діяти на випередження, закривати якісно центральну зону. Та є і помилки, що виникають від зміни позиції. Від цього ніхто не застрахований.

Клопп шукає можливість не перенавантажувати захист. Що більше його команда володіє м'ячем, то менше йде навантаження на захисників. Так про ван Дейка згадуватимуть мінімально.

До відкриття трансферного вікна "Ліверпуль" буде змушений внутрішніми резервами компенсувати втрату лідера захисту. Потім потрібно посилюватися. Преса пише про купівлю захисника "Наполі" Каліду Кулібалі. Клуб повинен мати резерв. Якщо відновиться Вірджил і поверне свій рівень, то буде простіше "списати" Кулібалі, ніж зараз сидіти без посилення. Варто "зламатися" Фабіньйо чи Джо Гомесу, й у центрі захисту залишається 19-річний Неко Вільямс.

Як пройшли перші матчі без ван Дейка? "Аякс" у Лізі чемпіонів мав перевагу над командою Клоппа ("Ліверпуль" виграв — 1:0. — ГПУ). Якби не автогол господарів, то не відомо, чим це все закінчилося б. Відсутність Вірджила відчувалася. У грі з "Шеффілд Юнайтед" (перемога "Ліверпуля" — 2:1. — ГПУ) позначилася меншою мірою.

Психологічно важче "червоним" було б без Аліссона Беккера. Адріан — воротар, який може сам створити нервовість. Повернення бразильського голкіпера додало команді більше спокою. Крім того, є інші, які тримають роздягальню та ведуть за собою — Джордан Хендерсон і Джеймс Міллер сильніші лідери.

Ван Дейк не тільки лідер оборони "Ліверпуля", але і збірної Нідерландів, яка буде суперником України на Євро-2021. За термінами, він встигає впритул відновитися до турніру. Не впевнений, що набере форму.

Зараз ви читаєте новину «Втрата Вірджила Дейка стане проблемою для "Ліверпуля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі