вівторок, 24 червня 2008 18:19

Воротар турків може зіграти в нападі

25 червня на футбольному чемпіонаті Європи відбудеться перший півфінальний матч. Збірна Німеччини, яка тричі вигравала континентальну першість, гратиме із турецькою командою. Для неї вихід до півфіналу став найвищим досягненням на чемпіонаті Європи.

Напередодні поєдинку тренер турків Фатіх Терім зіткнувся з  кадровими проблемами. У нього під рукою залишилося 13 боєздатних виконавців. Дійшло до того, що Толга Зенгін, який був заявлений на турнір як воротар, може зіграти або захисника, або центрального нападаючого замість Ніхата Кавехчі.

— Мене не турбують кадрові проблеми команди, — заявив Терім напередодні півфіналу. — Ми уже тричі показали, що можемо ламати хід поєдинку. Востаннє — проти хорватів, які уже обігрували на турнірі Німеччину. Чому б нам не зробити те ж саме? Тим більше, весь світ сподівається на нашу перемогу на Євро. Нам все одно, наскільки сильна Німеччина. Знаю, що вони бояться нашу манеру гри.

Німці зайвого хвилювання перед матчем не висловлюють. Грають у настільний теніс, дартс, комп"ютерні ігри. Повністю відновився після перелому ребра опорний півзахисник Торстен Фрінґс.

— Він готовий грати, — підтверджує головний тренер німецької збірної Йоахім Лев. — Але з основою я ще не визначився. Переможний склад не змінюють (у виграшному матчі проти Португалії Фрінґс не грав. — "ГПУ"), тому не впевнений щодо виходу Фрінґса у стартовому складі.

Принциповості протистоянню додає той факт, що в Німеччині живуть та працюють 8 млн турків.

Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 38 років, фаворитом матчу вважає німецьку збірну:

— Усі свої помилки на цьому турнірі німці уже пройшли. Перша — недооцінка суперника. Таке з німцями уже траплялося — вони пройшлися по збірній Польщі, а хорвати натужно виграли в Австрії. Відповідно німці подумали, що з хорватами їм буде легко і програли. Друга — помилки у визначенні стартового складу. Їх у наставника німців Йоахіма Лева було дві: вихід лівого захисника Янсена та форварда Гомеса. У чвертьфіналі Лев усе врахував, наситив середину поля максимально і закрив диспетчера португальців Деку. Відповідно, кваліфікацію тренера та вміння вчитися на власних помилках.

Думаю, Німеччина швидко заб"є і зіграє по результату. Навряд чи буде багато голів. 1:0 чи 2:0 на користь німців. І точно команда Лева буде сконцентрованою на останніх хвилинах, коли турки люблять забивати і перегортати гру.

— Які шанси в Туреччини?

— Ніяких. Тренер їхній змушений думати не про те, щоб випустити боєздатний склад, а про те, щоб назбирати гравців на матч. А за таких умов про яке посилення гри може бути мова? — каже експерт.



Телетрансляції та судді Євро-2008


1/2 фіналу. 25 червня (середа)

21.45. Німеччина — Туреччина (Базель, Швейцарія)

Суддя: М. Бузакка (Швейцарія)

Дискваліфіковані: немає — Тунджай Шанлі, Арда Туран, Емре Ашик, Волкан Демірель. Травмовані: немає — Сервет Четін, Емре Белозоглу, Емре ґонґюр, Тюмер Метін, Айхан Акман, Ніхат Кавехчі

ТБ: УТ-1 (коментатор — Тингаєв), "Спорт-1" (Джулай/Босянок, з Базеля), "НТВ+футбол" (Маслаченко, з Базеля)

Зараз ви читаєте новину «Воротар турків може зіграти в нападі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі