понеділок, 16 лютого 2009 18:17

Воронін зробив "Герту" лідером

Автор: фото: reuters/Christian Charisius
  Андрія Вороніна (ліворуч) вітає з успіхом партнер по команді Марко Бабич. Українець забив шість голів у чемпіонаті Німеччини
Андрія Вороніна (ліворуч) вітає з успіхом партнер по команді Марко Бабич. Українець забив шість голів у чемпіонаті Німеччини

Андрій Воронін, 29 років, став героєм чергового туру чемпіонату Німеччини. У його центральному матчі берлінська "Герта" вдома обіграла мюнхенську "Баварію" (2:1). Обидва голи у ворота "Баварії" забив форвард збірної України. "Герта", яка востаннє ставала чемпіоном Німеччини 78 років тому, одноосібно очолила турнірну таблицю.

— Виграш у "Баварії" — це щось особливе, — зізнався Воронін після поєдинку. — Ми діяли компактно і не дали супернику багато шансів. Трохи пощастило, що рано пішов з поля головний бомбардир мюнхенців Лука Тоні. Наш успіх святкував увесь Берлін.

Воронін виступає в "Герті" з осені й забив уже шість м"ячів у чемпіонаті. Його контракт належить англійському "Ліверпулю", а за Берлін одесит грає на правах оренди. Щоб викупити Вороніна, "Герті" треба заплатити "Ліверпулю" 6 млн євро і платити форварду 4 млн євро щороку самотужки. Нині половину зарплати форварда бере на себе "Ліверпуль".

— Ці гроші берлінці активно шукають, — стверджує агент футболіста Андрій Головаш. — Але форвард має запрошення і з інших клубів, позиція "Ліверпуля" щодо Вороніна досі невизначена.

Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 39 років, каже "ГПУ", що Вороніну не варто залишати Німеччину.

— Це його чемпіонат, — стверджує експерт. — А повертатися Вороніну до "Ліверпуля" — сидіти на лаві запасних.

Інший форвард збірної України Андрій Шевченко на вихідних за італійський "Мілан" не грав. Проблема із зубом не дозволила йому потрапити навіть на лаву запасних на принциповий матч проти "Інтера". "Мілан" програв 1:2, а "Інтер" лідирує, випереджаючи на дев"ять очок "Ювентус" і на 11 — "Мілан".

Зараз ви читаєте новину «Воронін зробив "Герту" лідером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі