пʼятниця, 06 червня 2008 17:16

Володимир Сидоренко позбувся титулу чемпіона світу і подав апеляцію

Українець Володимир Сидоренко, 31 рік, не зміг усьоме захистити титул чемпіона світу з боксу за версією WBA у другій легкій вазі (53,5 кг). Сидоренко за очками програв Ансельмо Морено з Панами. Усі три судді після 12 раундів присудили перемогу панамцю — 116:113, 116:112 та 116:112. Поєдинок проходив у німецькому Дюссельдорфі.

— Я у шоці від рішення суддів, — каже Сидоренко кореспондентові "ГПУ". — Бій розвивався так, що претендентові в таких випадках перемогу не віддають. Визнаю: Морено виявився незручним суперником для мене. Він ліз головою вперед, був пластичним, як гадюка. Влучити у панамця важко. Але не вважаю, що програв поєдинок або припустився якихось помилок у ході підготовки до бою. За винятком однієї — не мав спаринг-партнерів, які за антропометричними даними і стилем ведення бою були б схожі на Морено.

Одразу після поєдинку клуб Сидоренка "Універсум бокс промоушн" подав апеляцію на рішення арбітрів. Команда українського боксера вимагає анулювати результат бою і восени провести матч-реванш.

— Нашу позицію розділяє і президент WBA Жильберто Мендоса, — наголошує Володимир. — Він чітко сказав: на мою думку, бій виграв українець. Сподіваюся, уже найближчими днями WBA прийме справедливе рішення.

Поєдинок Сидоренка з Морено відвідав чемпіон світу у середній вазі за версією WBO українець Cергій Дзинзирук, 32 роки.

— Сидоренко став жертвою якоїсь політичної гри, — вважає Дзинзирук. — Торік його визнали найкращим боксером WBA, він носив статус суперчемпіона. Бій проходив на території Німеччини, а Сидоренко виступає за тамтешній клуб. Згоден: панамець був активнішим у перших п"яти раундах. Але потім Сидоренко виграв теж п"ять, а ще два раунди були рівними. Нічия дозволяла Володі відстояти титул. Не сумніваюся, що восени Володимир візьме переконливий реванш.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Сидоренко позбувся титулу чемпіона світу і подав апеляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі