пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:07

Віталій Кличко вийде на ринг уперше за чотири роки

Автор: фото надане прес-службою Віталія Кличка
  Віталій Кличко (крайній ліворуч) фотографується з прихильниками у берлінському готелі ”Марітім”
Віталій Кличко (крайній ліворуч) фотографується з прихильниками у берлінському готелі ”Марітім”

11 жовтня в Берліні на 14-тисячній "О2 Арені" відбудеться бій за звання чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі за версією WBC. Почеcний чемпіон світу українець Віталій Кличко, 37 років, зустрічатиметься з володарем пояса нігерійцем 28-річним Самуелем Пітером. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер" розпочнеться о 23.55.

Напередодні бою більшість експертів стверджують, що протистояння Кличко — Пітер стане одним із найцікавіших у важкій вазі за останні чотири роки. Головне питання — чи зможе Віталій Кличко набути належної форми після чотирьох років простою. У грудні 2004-го він провів останній бій у кар"єрі. Травма завадила йому захистити титул чемпіона WBC через рік, після чого український боксер оголосив про завершення кар"єри. Проте в січні 2007-го Віталій прийняв рішення повернутися на ринг. 22 вересня торік він мав боксувати проти американця Джаміля Маклайна, проте під час підготовки до бою Кличко зазнав травми і на ринг вийти не зміг.

Сумніви в бойовій готовності Віталія викликає також його критичний, як для боксера, вік — 37 років. Пітер молодший від суперника на 9 років. Це може бути серйозною перевагою нігерійця.

— Під час підготовки до бою з Кличком я рубав дерева в лісі, — розповідає Пітер. 11 жовтня я зрубаю українське дерево на прізвище Кличко.

Віталій у відповідь порадив суперникові попрацювати лісорубом у сибірській тайзі.

— У мене було три спарингпартнери, схожі за фізичними та технічними характеристиками на Пітера. Я не рахував кількість раундів, які провів під час спарингів, але один з опонентів був "оброблений" так, що довелося виплачувати йому компенсацію. Поєдинок проти Пітера вийде особливим, але на моєму боці досвід, — каже українець.

Готуючись до бою, Кличко кілька тижнів провів у тренувальному таборі австрійського містечка Гоїн, розташованого в Альпах. Цього тижня Віталій прибув до Берліна, де оселився в люкс-номері "Марітім готелю". Кличко посилено харчується перед боєм: спагеті, м"ясо, риба. Жирного не вживає.

— Пітер працював спаринг-партнером Володимира Кличка, тому нам відомо, як боротися з нігерійцем, — розповідає тренер Віталія Фріц Здунек.

6 жовтня відбулася спільна прес-конференція Кличка та Пітера. На ній українець узяв до рук чемпіонський пояс, а Пітер із криком "Він мій, а не твій!" вирвав його. Віталій пояснив дії суперника нервовим зривом. Три дні тому боксери провели показове тренування для преси.

— Пітер поводився навдивовиж спокійно, — каже чемпіон світу за версіями WBO та IBF Володимир Кличко, 32 роки. — Не ліз битися завчасно до Віталія, навіть мені потиснув руку.

24 вересня 2005 року Володимир Кличко боксував проти Пітера. Упродовж поєдинку українець тричі побував у нокдауні, але все-таки зміг перемогти за очками.

— Пітер володіє потужним ударом, — каже Володимир. — Віталієві треба бути до цього готовим. Думаю, Пітер не дістане брата прямою правою, тому все складеться на нашу користь.

— Підготовка до бою в Кличка пройшла за запланованим графіком, тому надмірного нервування у Віталія на ринзі не має бути, — каже "ГПУ" боксерський експерт Володимир Гендлін, 71 рік. — Мотивація, тактика й техніка — за цими компонентами Кличко має переважити Пітера. А от у фізичній готовності поступається. Хоча Віталій досвідчений боєць і, якби не був готовим  функціонально, не виходив би на ринг.

Чи варто Кличкові-старшому виходити одразу на чемпіона світу?

— Так. Якщо й падати, то з потужного коня. Переможець бою стане гегемоном у WBC. Бо в інших версіях Володі (Кличкові-молодшому. — "ГПУ")  немає рівних.

Бій триватиме 12 раундів?

— Ніколи не прогнозую цього. У Пітера потужніший удар. Та й зі здоров"ям усе гаразд. Побачимо, яким буде Кличко. Рівня, який він показав проти Сандерса, має вистачити для Пітера.

Чемпіон світу з боксу в першій напівсередній вазі за версією WBA Андрій Котельник, 30 років, шанси бою Кличко — Пітер оцінив так:

— Я все ж поставив би на нігерійця, оскільки він є чемпіоном світу і постійно проводить свої поєдинки. А Віталій Кличко — це політик, який не провів за останні роки жодного двобою.



Віталій Кличко

Прізвисько: Залізний кулак

Народився: 16 липня 1971 року в Біловодську, Киргизстан

Національність: українець

Проживає: Київ, Україна

тренер: Фріц Здунек

Кар"єра професіонала: 37 боїв — 35 перемог (34 — нокаутом), дві поразки

Дебют на професійному ринзі: 16 листопада 1996 року — у Гамбурзі переміг Тоні Бредхема

Стійка: правостороння

Зріст: 201 см

Розмах рук: 203 см

Вага: 112, 5 кг

Самуель Пітер

Прізвисько: Нігерійський жах

Народився: 6 вересня 1980 року в Аквабоймі, Нігерія

Національність: нігерієць

Проживає: Лас-Вегас, США

тренер: Стейсі Маккінді

Кар"єра професіонала: 31 бій — 30 перемог (23 — нокаутом), одна поразка

Дебют на професійному ринзі: 6 лютого 2001 року в Алмати переміг Георгія Христова

Стійка: правостороння

Зріст: 184 см

Розмах рук: 196 см

Вага: 113 кг

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко вийде на ринг уперше за чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі