вівторок, 19 серпня 2008 16:27

Василь Федоришин завоював срібло

Учора українські спортсмени здобули одну нагороду на Олімпійських іграх у Пекіні. Уродженець Калуша на Івано-Франківщині Василь Федоришин, 27 років, завоював срібну нагороду у вільній боротьбі (вагова категорія до 60 кг). У 1/8 фіналу Федоришин виграв у американця Майка Задіка, у чвертьфіналі здолав спортсмена з Киргизстану Базара Базаргуруєва, а в півфіналі — японця Кенічі Юмото.

У вирішальному поєдинку Федоришину протистояв росіянин Мавлет Батіров. Перший період закінчився за рахунку 1:0 на користь Батірова. Другий росіянин також виграв — 2:1. Третій балів суперникам не приніс. Росіянин відтак переміг — 3:1.

У понеділок українські спортсмени завоювали на Олімпійських іграх-2008 дві бронзові нагороди. Призерами Олімпіади стали гімнаст 23-річний Олександр Воробйов із Дніпродзержинська та метальниця диска Олена Антонова, 36 років, із Дніпропетровська.

Олександр Воробйов посів третє місце у змаганнях на кільцях, поступившись китайським спортсменам.

— Виступив трохи краще, ніж у кваліфікаційних змаганнях, — розповідає Воробйов. — Там у мене краще вийшов зіскок, а у фіналі — вся кваліфікація. А от фінальним зіскоком я незадоволений. Налаштовувався на нього надто серйозно. Може, тому й не вийшло. Якби вдало виконав, претендував би на срібло. А так не вистачило однієї десятої бала.

Спортсмен каже, що на Іграх показав не найкращий виступ:

— На багатьох етапах Кубка світу виглядав цікавіше. Хоча головний тренер Ігор Коробчинський все одно похвалив. Кільця — мій улюблений вид. Добре, що праця не минула даремно — на зборах проводив 10 місяців на рік.

Олена Антонова метнула диск на 62,59 м, встановивши особистий рекорд. Попереду українки опинилися тільки американка Стефані Браун (64,74 м) та Яреліос Баріос із Куби (63,64 м).

Російська легкоатлетка Олена Ісінбаєва, 26 років, виграла змагання у стрибках із жердиною. При цьому уродженка Волгограда встановила новий світовий рекорд — 5,05 м. Це на сантиметр більше, ніж її попереднє досягнення, показане 29 липня цього року в Монако.

— Мій тренер каже, що я здатна стрибнути на 5,15–5,20, — каже росіянка. — І я йому вірю.

Ісінбаєва встановила 24-й рекорд у своїй кар"єрі. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка за кар"єру 35 разів поліпшував свої показники.

Після вчорашнього змагального дня Україна залишилася на 10-му місці в неофіційному командному заліку. Наші атлети завоювали 17 нагород — 5 золотих, 4 срібні та 8 бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Василь Федоришин завоював срібло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі