середа, 30 січня 2008 16:09

"Валуєва міг перемогти лише нокаутом"

  Тарас Біденко каже, що готовий позмагатися за чемпіонський титул WBA
Тарас Біденко каже, що готовий позмагатися за чемпіонський титул WBA

Боксер Тарас Біденко, 27 років, відстояв титул інтерконтинентального чемпіона в суперважкій вазі за версією WBA та закріпився на п"ятій позиції в рейтингу. Кореспондент "ГПУ" зателефонував боксерові до Гамбурга.

Як вам дався перехід із любителів у професіонали?

— Нелегко. Був політичний момент: у тренера Віталія Ніщети були не дуже добрі стосунки з керівництвом Федерації любительського боксу України. Через це мене не пускали на елітні турніри. Зв"язалися з керманичем вітчизняного професійного боксу Михайлом Зав"яловим. Почали співпрацювати. Зав"ялов поставив роботу як належить: не я платив за участь у змаганнях, а Ліга мені.

Чому пішли від Зав"ялова?

— Він пообіцяв організувати титульний бій за звання чемпіона WBC серед юніорів. Я готувався до поєдинку проти французького боксера. Але спочатку суперника змінили на росіянина, а потім взагалі робота щодо організації бою припинилася. Відтоді я розірвав стосунки із Зав"яловим.

Хто організував бій з росіянином Миколою Валуєвим 2002-го?

— Тренер Віталій Ніщета. Валуєв тоді вважався висхідною зіркою російського боксу. Але йому спокійно можна було протистояти. "Рубилися" 12 раундів. Бій проходив у Сеулі, корейці вищали від захвату. У восьмому раунді я зламав руку, але зумів простояти до кінця. За очками переміг Валуєв. Я розумів: перемога для мене може бути лише нокаутом. Російські менеджери Валуєва активно проштовхували свого підопічного.

Вірчісу програв тактично

Нині підтримуєте стосунки з Валуєвим?

— Не сказав би, що тісні, але вітаємося при зустрічі. Він нормальний хлопець. Ще в Сеулі до бою кілька днів провели разом.

Як ви потрапили до нинішнього промоутера — німця Клауса-Пітера Коля?

— Це було 2003 року. На той момент не бачив особливих перспектив в Україні. За бої отримував копійки — менше, ніж витрачав на підготовку. Тому погодився на пропозицію німців.

Які умови угоди з Колем?

— Відверто? Вони більше вигідні німцям, ніж мені.

Як готуєтеся до боїв?

— Головне — загальна фізична підготовка. Зі штангою займаємося мало. За місяць до поєдинку ретельно вивчаємо можливості опонента, обираємо тактику.

Ваша остання поразка, від співвітчизника Володимир Вірчіса, була тактичною?

— Так. Фізично почувався непогано. Але якщо Вірчіс переміг, то був сильнішим. Після бою з ним провів 11 поєдинків без поразок. Готовий позмагатися й за чемпіонський титул.

1980, 8 лютого — Тарас Біденко народився в Києві
2000 — дебютував на професійному рингу
2003 — підписав контракт із німецьким клубом "Універсум бокс промоушн"
На професійному ринзі провів 27 боїв — 25 перемог (12 нокаутом) та дві поразки. Одружений, має сина Тимофія

Зараз ви читаєте новину «"Валуєва міг перемогти лише нокаутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі