середа, 09 лютого 2011 01:15

Валентина Семеренко відстрілялася без промахів

Автор: фото з сайта www.ukrsport.ru
  Валентина Семеренко
Валентина Семеренко

Біатлоністка 25-річна Валентина Семеренко вперше зійшла на особистий п'єдестал Кубка світу. Спортсменка стала третьою в спринтерських перегонах на сьомому кубковому етапі в американському Преск-Айлі.

Валентина була однією з шести біатлоністок, хто пройшов спринтерські перегони на сьомому етапі Кубка світу в американському Преск-Айлі без промахів. За умови швидкості — 15-й результат із-поміж 56 учасниць — і майже еталонної пристойної швидкострільності (четвертий показник) Семеренко на фініші була третьою, поступившись лише новому лідерові загального заліку Кубка — Гелені Екгольм зі Швеції та норвежці Торі Берґер. Берґер програла 8 с переможниці через єдиний промах на другому вогневому рубежі.

Решта українців не вражали. Сергій Седнєв був 10-м у спринті й 24-м у переслідуванні. Наталія Бурдига в аналогічних перегонах посідала 22-ге і 17-те місця відповідно. Також українці "відзначилися" двома найнижчими сходинками Людмили Писаренко в спринті й Романа Прими у переслідуванні. Невдалий виступ цього дуету ледь не призвів до останнього місця команди у змішаній естафеті. Від ганьби її врятувала Інна Супрун, швидкісні дані якої дозволили випередити Канаду й посісти 11-ту позицію серед 12 команд.

На Універсіаді українці посіли третє місце

На Всесвітній універсіаді в турецькому Ерзунумі чудово виступили інші українські біатлоністи. Три "золота" виграв Артем Прима, по два — Віта Семеренко і Сергій Семенов. Українці були єдиною командою, що привезла на студентські змагання біатлоністів топ-рівня. Своє рішення відправити Віту Семеренко до Ерзунума, а не в Преск-Айл, тренери пояснили тим, що спортсменка погано переносить акліматизацію. Дивна позиція. Особливо зважаючи на те, що останнім часом міжнародний союз біатлоністів робить усе, аби розширити географію біатлону в світі, й проводить дедалі більше неєвропейських етапів. Загалом, здобувши шість золотих, п'ять срібних і чотири бронзові нагороди, Україна в медальному заліку Універсіади посіла третє місце, поступившись росіянам і корейцям.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семеренко відстрілялася без промахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі