вівторок, 11 вересня 2007 15:50

В Італії травмувався Пірло

12 вересня футбольна збірна України проведе черговий відбірний матч чемпіонату Європи-2008. Суперником підопічних Олега Блохіна буде чинний чемпіон світу збірна Італії. Поєдинок розпочнеться о 21.45 на Олімпійському стадіоні Києва. Судитиме його англійська бригада арбітрів, яку очолює Ховард Вебб. Пряма трансляція — на Першому Національному.

Минулої суботи італійці вдома не зуміли обіграти збірну Франції, звівши матч унічию — 0:0. Для підопічних Роберто Донадоні цей результат невтішний з кількох причин. По-перше, "мирова" відкинула збірну Італії на третє місце у групі, неприйнятне для виходу до фінальної частини. По-друге, чемпіони світу не змогли взяти реванш за поразку в матчі першого кола в Парижі. Тоді італійці програли — 1:3. По-третє, і до матчу проти Франції Роберто Донадоні відчував кадрові проблеми. Захисник Алессандро Неста і півзахисник Франческо Тотті закінчили кар"єру у збірній. Травмувалися оборонець Марко Матерацці й форвард Лука Тоні. Замість них до команди викликані Крістіан Пануччі та Вінченцо Яквінта. Після матчу із французами Італія точно втратила стрижневого опорника Дженнаро Гаттузо. Він не зіграє в Києві через дискваліфікацію. Ушкодив литку на нозі конструктор атак Італії Андреа Пірло. Його участь у сьогоднішній зустрічі залишається під питанням.

Швидше за все, у Києві Донадоні діятиме за схемою 1-4-3-2-1. Лінія оборони — традиційно найсильніша — в поєдинку з Францією зіграла без помилок. Голкіпер — Джанлуїджі Буффон. Справа у захисті — Массімо Оддо, зліва — Джанлука Дзамбротта, Фабіо Каннаваро та Андреа Барцальї складуть тандем центрбеків.

У середині поля за центральний плацдарм відповідатимуть Даніеле Де Россі та Массімо Амброзіні. Останній має замінити Гаттузо. Можлива поява Альберто Аквілані або Симоне Перротти у випадку, якщо не відновиться Пірло.

На позиції крайніх форвардів розташуються Мауро Каморанезі та Алессандро Дель П"єро. Хоча останньому — технічному, але далеко не швидкісному гравцеві, — Донадоні може не дати місця у стартовому складі й випустити моторних Фабіо Квальяреллу чи Антоніо Ді Натале. На вістрі атаки італійців вийде Крістіано Лукареллі або Філіппо Індзагі.

— Навряд чи Італія діятиме першим номером, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Нашим перемога потрібніша, тому італійці можуть сидіти в захисті, розраховуючи на швидкі контратаки. Індзагі в такій грі незамінний, але чи зможе 34-річний форвард витримати другий важкий матч за чотири дні — питання. А без Пірло італійцям буде важко. Гравця такого плану, який уміє притримати м"яч, оцінити ситуацію й одним пасом покращити її на користь своєї команди, Донадоні не має.

Італійський тренер перед вильотом до Києва заявив, що нічия у столиці України його не влаштує — лише перемога.

Зараз ви читаєте новину «В Італії травмувався Пірло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі