середа, 11 липня 2007 20:17

"Ювентус" оголосив "Інтеру" війну

  Президент ”Ювентуса” Джованні Коболлі Джильї поставив перед командою завдання увійти до зони Ліги чемпіонів
Президент ”Ювентуса” Джованні Коболлі Джильї поставив перед командою завдання увійти до зони Ліги чемпіонів

Після річної перерви 27-разовий чемпіон Італії туринський "Ювентус" повертається до Серії "А" (вища ліга чемпіонату Італії. — ГПУ"). Учора підопічні Клаудіо Раньєрі розпочали передсезонний збір на базі "Ювентус Сентер" у Віново. Напередодні президент "Старої Синьйори" Джованні Коболлі Джильї дав інтерв"ю італійським журналістам.


Ви повернулися. Які завдання стоять перед командою у Серії "А"?

— Негайне повернення до Ліги чемпіонів. Мені сподобалося недавнє інтерв"ю нашого воротаря Буффона. Він вірить у завоювання "Ювентусом" скудетто (титул чемпіона Італії. — "ГПУ"). Ми у кожному матчі намагатимемося перемогти.

Зокрема у матчах з "Інтером"?

— Передусім! Наступного сезону ми повинні виграти в "Інтера" всі матчі. Наші клуби ніколи не дружили, а коли міланці після корупційного скандалу відібрали в нас скудетто — і поготів. Я б не хотів бачитися з президентом "Інтера" Моратті в день матчу наших клубів. Торік ми мали з ним трансферні стосунки, продавши Вієйра та Ібрагімовича. Цього року не хочу навіть чути про Моратті.

Як довго триватиме очікування скудетто?

— Побачимо. Я задоволений комплектацією команди. Ми уже взяли Тіаго, Альмірона, Андраде, Яквінту, Грігеру, Саліхамиджича, зберегли Трезеґе і продовжили контракт із символом "Ювентуса" — Дель П"єро. Думаю, з часом він стане президентом клубу.

Агент Недведа заявив, що чеха недостатньо цінять.

— Недвед — стовідсотковий "ювентіно". Він гратиме в команді й надалі. Так само, як і Камаронезі.

Як вам вдалося зберегти Буффона?

— Робота генерального менеджера Блана та спортивного директора Секко. Буффону була надана стратегія клубу в розвитку маркетингу. Це серйозні ідеї. Нам також допоміг успіх "Мілана" в Лізі чемпіонів, як приклад гуртування команди.

Більше придбань у клубі не буде?

— Ні. Роботу на трансферному ринку цього літа ми закінчили. Зараз основне — реконструкція "Делле Альпі", нашого стадіону. Ми б і новий побудували, якби Італія отримала право на проведення Євро-2012.

Яке рішення торік стало для вас найважчим?

— Відмова від подачі апеляції до громадянського суду.

А як же рішення щодо звільнення Дешама і призначення Раньєрі?

— Навіть не порівнюйте.

Генерального менеджера команди Жана Клода Блана можна назвати новим Моджі?

— Некоректно так говорити. У Блана є досвід, необхідний для зміцнення міжнародного статусу клубу. Вивчивши італійську, він уже почувається неначе риба у воді. Блан має прекрасні навички ведення переговорів.

"Торіно" серйозно посилюється. Вас це насторожує?

— Задовольняє. Наступного сезону в Турині буде два висококласних "дербі".

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" оголосив "Інтеру" війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі